Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Andrzej Duda, după Summitul B9: Bucureștiul este un noroc pentru noi + Mesajul transmis lui Klaus Iohannis despre bugetul Apărării

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Andrzej Duda Iohannis Duda

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, vineriu, după Summitul B9 de la București, că atât România, cât și Polonia sunt în prima linie a frontului.

"Am discutat modul în care trebuie întărită securitatea. Cum să sporim securitatea. Bucureștiul este un noroc pentru noi. În 2016, tot ce-am discutat aici s-a aprobat la Summitul NATO.

Sper că istoricește vorbind, acesta este un summit important pentru noi.

Se întâmplă multe în politica internațională. Azi, ucrainenii își varsă sângele. Polonia ajută Ucraina, consideră că nu este numai interesul Ucrainei, ci al întregii lumi libere.

Trebuie să se reinstituie ordinea, în granițele recunoscute internațional. Ce încearcă Rusia este de neacceptat.

Vrem să ne asigurăm că este o prezență avansată mai puternică a NATO. Vrem să transformâm acest lucru într-o apărare avansată. Vrem ca greupurile de luptă să fie ridicate la nivel de brigadă. Înseamnă peste 3.000 de militari, cu mult peste ce avem astăzi.

Privim spre NATO conbform principiului 360 de grade. Suntan în prima linie a frontului. Nu există nici o îndoială că azi suntem într-o situație deosebită, în cadrul NATO.

Vrem să ne asigurăm că cetățenii noștri sunt în siguranță. O să mărim bugetul Apărării la 3 la sută, cumpărăm armament din SUA", a spus președintele Poloniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.