Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Aproximativ 2.000 de decese au fost confirmate în urma cutremurului din Haiti

nytimes.com
Haiti daramaturi cladiri prabusite dărâmături

Aproximativ 2.000 de decese au fost confirmate, până în prezent, în urma cutremurului care a avut loc sâmbătă în Haiti, este cel mai nou bilanţ anunţat de autorităţi, conform news.ro.

Circa 10.000 de oameni au fost răniţi şi mulţi sunt încă daţi dispăruţi, după ce seismul cu magnitudine de 7,2 pe Richter a dus la prăbuşirea a zeci de mii de clădiri.

Autorităţile au anunţat marţi seară că cel puţin 1.941 de oameni au murit, noul bilanţ fiind cu 500 mai mare decât cel anunţat anterior.

Operaţiunile de salvare au fost îngreunate de ploile aduse de furtuna tropicală Grace, care s-a abătut asupra ţării luni şi se deplasează spre vest.

ONU a anunţat că aproximativ 500.000 de copii nu au acces sau au acum acces limitat la un adăpost, apă potabilă şi mâncare.

„Numeroase familii haitiene care au pierdut totul din cauza cutremurului trăiesc acum, efectiv, cu picioarele în apă, din cauza inundaţiilor”, a spus Bruno Maes, reprezentantul Unicef în ţară.

Zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost. Sud-vestul Haiti a fost, aparent, cea mai afectată regiune. Case, biserici şi şcoli se numără între clădirile prăbuşite din cauza cutremurului. Spitalele sunt copleşite de numărul mare de răniţi şi de lipsa materialelor necesare.

Citește și: Preşedintele american Joe Biden oferă asistenţa SUA pentru Haiti, în urma puternicului seism înregistrat sâmbătă

Citește și: Cutremur de 7,2 în Haiti. Mai mulţi oameni au murit, numeroase clădiri s-au prăbuşit - VIDEO / UPDATE .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.