Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Arestări la Washington în rândul susținătorilor lui Trump

captură TV
Washington proteste sua

Donald Trump continuă să transmită mesaje dure, în contextul în care pierde preşedinţia SUA, pretinzând fals că este victima fraudării alegerilor în masă şi îndemnîndu-i pe susţinătorii săi şi pe artizanii teoriilor conspiraţiei care s-au adunat la Washington să-i promoveze convingerile, scrie The Guardian potrivit news.ro.

Trump a ieşit în maşină de la Casa Albă pentru a aplauda şi lăuda sutele de suporteri care s-au aliniat de-a lungul străzii. Aceştia au ridicat pumnii în aer, au făcut fotografii cu telefoanele şi au afişat pancarte pe care scria "Cel mai bun preşedinte din totdeauna" şi "Opriţi furtul!" dar şi steaguri cu mesajele: "Trump 2020: Păstrează America măreaţă!", "Toţi în trenul Trump!" şi "Trump 2020: Pro viaţă, pro Dumnezeu, pro arme".

A fost amenajat un stand ca la un miting al lui Trump. Mulţi au strigat: "SUA! SUA!", "Îl vrem pe Trump!" şi "Încă patru ani!".

Vezi și: Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului

Câteva ore mai târziu, în capitala americană demonstranţii pro-Trump s-au confruntat în stradă cu manifestanţi anti-Trump, videoclipuri publicate pe reţelele de socializare arată lupte, proiectile. Poliţia a arestat cel puţin 20 de oameni, acuzaţi de agresiune şi deţinere de arme, potrivit oficialilor. O înjunghiere a fost raportată, doi poliţişti au fost răniţi şi mai multe arme de foc au fost  reţinute de Poliţie.

Trump încă nu a recunoscut că a pierdut alegerile din 3 noiembrie în faţa lui Joe Biden, în ciuda unui număr mare de electori care i-au asigurat lui Biden victoria.

În toată ţara, Biden are în plus mai mult de 5 milioane de voturi.

Preşedintele a refuzat să coopereze pentru transferarea puterii lui Biden, care va ajunge la Casa Albă pe 20 ianuarie, sau să-l informeze pe succesorul său pe teme de securitate naţională.

Trump continua sâmbătă să susţină că alegerile au fost fraudate şi că de fapt el a câştigat. Asta după ce, vineri, oficialii federali au afirmat că alegerile au fost "cele mai sigure" din istoria SUA, neexistând dovezi că votul a fost compromis sau influenţat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.