Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ăsta cadou: Ce i-a oferit controversatul Rege al Thailandei concubinei sale chiar de ziua ei de naştere

Sineenatra Wongvajirabhakdi

Regele thailandez Maha Vajiralongkorn şi concubina sa oficială au îmbrăcat marţi ţinute asortate în timpul celebrărilor dedicate zilei acesteia de naştere, pe fondul zvonurilor privind o înălţare a acesteia în rang, informează DPA.

Sineenatra Wongvajirabhakdi şi Vajiralongkorn au purtat amândoi bluze albastre cu modele aurite în timpul unui ceremonii în care au eliberat păsări, peşti şi broaşte ţestoase - un ritual budist comun despre care se crede aduce karma bună, scrie agerpres.ro.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Au existat zvonuri conform cărora Sineenatra va fi ridicată ridicată în rang marţi, însă nu a existat încă un astfel de anunţ.

Sineenatra, în vârstă de 36 de ani, a fost numită concubină oficială în iulie 2019, la mai puţin de două luni după ce Vajiralongkorn - o figură controversată care a moştenit tronul de la veneratul său tată - s-a căsătorit cu fosta stewardesă Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya şi a numit-o regină cu doar câteva zile înainte de încoronarea sa.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’

În octombrie 2019, lui Sineenatra i-au fost retrase toate titlurile regale şi militare şi acuzată public de lipsă de loialitate faţă de Vajiralongkorn şi de regina Suthida.

Într-o declaraţie a palatului de atunci se preciza că Sineenatra a încercat s-o împiedice pe Suthida să devină regină şi a avut ambiţia de a deveni chiar ea regină.

Citește și: Florin Cîțu rămâne prim-ministrul României. Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR

În septembrie 2020, Sineenatra a revenit la titlurile şi statutul regal de dinainte, regele precizând că reputaţia ei "nu a fost afectată".

Monarhia Thailandei este protejată de cea mai dură lege privind lezmajestatea din lume, însă în ultima vreme vocile critice la adresa lui Vajiralongkorn s-au înmulţit.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: ‘Persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale’

La mitingurile majore de anul trecut, care au atras zeci de mii de oameni, protestatarii au cerut revocarea legislaţiei anti-defăimare şi transparenţă în privinţa finanţelor monarhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.