Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Autoritățile din Malayezia au început să distrugă sistemele de minat Bitcoin ilegale din țară

latimes.com
bitcoin farm minat criptomonede

Autoritățile din Malaezia au distrus mai multe sisteme de minat bitcoin în valoare de 1,2 milioane USD după ce au fost confiscate pentru că au funcționat ilegal.

Într-un videoclip postat astăzi de la presa locală DayakDaily, polițiștii din orașul Miri din insula Borneo și compania Sarawak Energy au arătat cum un utilag distruge peste 1.000 de sisteme de minat bitcoin. Sistemele ar fi fost confiscate de la locuitorii Malaeziei care au încercat să exploateze în mod ilegal criptomoneda folosind electricitatea furată în perioada februarie-aprilie.

Potrivit unui raport de vineri al ziarului malaezian The Star, eliminarea sistemelor de minat - în valoare de aproximativ 1,26 milioane de dolari - a avut loc astăzi la sediul poliției din districtul Miri. Autoritățile au spus că trei case din zonă au fost distruse anul acesta din cauza exploatării ilegale de Bitcoin, în timp ce compania Sarawak Energy a pierdut aproximativ 2 milioane de dolari din furtul de energie electrică.

Nu este clar de ce autoritățile din Malaezia au distrus direct sistemele de minat bitcoin în loc să încerce să vândă unitățile pentru a recupera din prejudiciu. Funcționarii din Iran, Turcia și alte țări în care exploatarea minieră este interzisă sau restricționată efectuează de ceva timp raiduri asupra fermelor de exploatare criptografică ilegale , ducând deseori la arestări, amenzi și confiscarea platformelor.

Cu toate acestea, există puține rapoarte, despre sistemele care au fost distruse de autorități.

Centrul Cambridge pentru finanțe alternative estimează că Malaezia a contribuit cu 3,44% la totalul hashrat lunar al Bitcoin din aprilie. Țara are un consum anual de energie de peste 147 de terawați-oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.