Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bărbat prins, la Aeroportul din Cluj, când încerca să scoată din ţară monede şi lingouri, posibil din aur şi argint, în greutate de 2,7 kilograme

aur lingou

Un bărbat de 43 de ani a fost prins de autorităţile de frontieră de la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj-Napoca în timp ce încerca să scoată din ţară monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.7 kilograme, fără a le declara. Acestea erau ascunse în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, anunță news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, marţi, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din tară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha - Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 111: Măi, fătălăilor! Vă explică Dănuța cum e cu autostrăzile .

La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au făcut un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei.

"Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700 g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint", arată sursa citată.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deţine documente de proveninţă pentru obiectele descoperite în urma controlului

Citește și: VIDEO O nouă descoperire revoluționară în IT făcută de americani: hârtia care controlează computerul

Deoarece bunurile susceptibile a fi aur şi argint nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză pentru tentativă la contrabandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.