Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Bilanț tragic în Fâșia Gaza! Armata israeliană îi NIMICEȘTE pe palestinieni și pe reprezentanții HAMAS: peste 188 de morți și 1.200 de răniți

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns la cel puţin 188 de morţi şi peste 1.230 de răniţi, în contextul bombardamentelor efectuate duminică de Israel, iar pe teritoriul israelian sunt cel puţin zece morţi şi peste 280 de răniţi, arată Mediafax.

Cel puţin 42 de persoane au fost ucise, duminică, în urma raidurilor aeriene efectuate de armata israeliană în oraşul Gaza. Printre ţintele atacate se numără casele a doi lideri operaţionali ai organizaţiei islamiste Hamas, Yahya Sinwar şi Muhammad Sinwar.

Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 24 de ore peste 300 de rachete spre oraşe israeliene, bilanţul în Israel fiind de zece morţi şi 282 de răniţi.

Pe fondul criticilor internaţionale, premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a justificat duminică bombardarea turnului Al-Jalaa din oraşul Gaza, un imobil cu înălţimea de 12 etaje în care erau sediile unor companii media, inclusiv al agenţiei Associated Press şi al postului de televiziune Al Jazeera. Benjamin Netanyahu susţine că în clădire era un "sediu de informaţii al organizaţiei teroriste" Hamas. Proprietarul imobilului a negat că ar avea vreo legătură cu mişcarea Hamas.

În pofida criticilor internaţionale, Benjamin Netanyahu a avertizat că raidurile aeriene asupra Fâşiei Gaza vor continua "cu forţă totală" cât va fi necesar.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni, duminică seară, pentru a discuta despre conflictul dintre Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza. În paralel, continuă eforturile de pace intermediate de SUA, Rusia, Egipt, Iordania şi Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.