Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Când lumea îl credea MORT, Kim Jong Un dă PETRECERE: Iahturi de lux la vila sa din Wonsan

nknews.org
kim jong un

Imagini satelitare surprind mişcări recente ale unor ambarcaţiuni de lux - folosite adesea de Kim Jong Un şi anturajul său - în apropiere de Wonsan, care consolidează teza potrivit căreia dictatorul nord-coreean se află în această staţiune balneară de pe coasta de est a ţării, potrivit unor experţi în Coreea de Nord, relatează Reuters.

Absenţa fără precedent a lui Kim Jong Un de la marcarea, la 15 aprilie, a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist, şi faptul că nu a apărut în public de atunci alimentează zvonuri cu privire la starea sănătăţii sale şi la întrebări despre locul în care se află, scrie news.ro.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Un site specializat în Coreea de Nord - NK PRO - a publicat imagini satelitare care surprind, susţine publicaţia, deplasări ale unor iahturi ce relevă prezenţa lui Kim Jong Un sau a anturajului său la Wonsan.

Alt site specializat în Coreea de Nord - 38 North, cu sediul în Statele Unite - a dezvăluit săptămâna trecută imagini satelitare care surprind ceea ce pare să fie trenul privat al dictatorului staţionat într-o gară rezervată uzului său personal, la complexul rezidenţial din Wonsan.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Oficiali din Coreea de Sud şi Statele Unite consideră că este plauzibil ca Kim Jong Un să se afle într-un sejur în această staţiune balneară - poate pentru a evita riscul unei contaminări cu noul coronavirus apărut în China şi şi-au exprimat îndoiala cu privire la dezvăluiri ale unor publicaţii care evocă grave probleme de sănătate ale dictatorului.

Presa oficială nord-coreeană nu mai scrie despre locul în care se află Kim Jong Un de la o reuniune pe care a prezidat-o la 11 aprilie.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Ele prezintă însă aproape zilnic mesaje transmise de către Kim Jong Un.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.