Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cea mai frumoasă felină din Europa a fost vâzută în România: Animalul rar și periculos a fost zărit într-o pădure din Munții Apuseni

Facebook
ras

Camerele de luat vederi amplasate în Parcul Natural Apuseni au capturat imagini impresionante cu un exemplar de râs. Acest animal rar a fost surprins în zile diferite, conform datelor înregistrate pe video. Se pare că râsul se deplasa prin zăpadă în căutare de hrană.

Un animal rar și periculos a fost observat în România. Camerele de monitorizare a faunei, amplasate într-o pădure din Munții Apuseni, au surprins un râs care se deplasa prin zăpadă.

„Splendoare în zăpadă. Cea mai mare și frumoasă felină din Europa, râsul, surprinsă în mai multe ipostaze în pădurile din Parcul Natural Apuseni de către camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural”, au descris imaginile reprezentanții administrației Parcului Natural Apuseni.

Râșii sunt animale rare, dar și destul de periculoase. De obicei, aceștia se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. De asemenea, au un auz și un miros foarte fin, precum și o vedere excelentă, inclusiv nocturnă, când ies la vânătoare. Pentru cei care nu sunt familiarizați, râsul reprezintă a treia specie ca dimensiune dintre mamiferele carnivore întâlnite pe teritoriul României. Aceste creaturi se hrănesc cu o varietate de animale, printre care căprioare, rozătoare, veverițe, păsări și chiar cocoși de munte.

Fiind perturbat de prezența umană, râsul s-a retras în zonele cele mai sălbatice și inaccesibile pentru oameni, situate în partea vestică și nordică a parcului din Munții Apuseni, incluse în Zona de Protecție Integrală.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, se întinde pe o suprafață de 76.064 de hectare în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. Mai mult de două treimi din această suprafață, respectiv 50.793 de hectare, este acoperită de păduri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.