Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cea mai tare replică a conferinței: Vladimir Putin i-a spus lui Joe Biden că nu militarizează Arctica, ci doar repară 'infrastructuri distruse'

vladimir putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat asigurări miercuri că Statele Unite nu trebuie să se îngrijoreze în legătură cu o militarizare rusă în Arctica, o regiune strategică în care Rusia nu îşi ascunde ambiţiile, relatează AFP.

"Preocupările părţii americane cu privire la o militarizare nu au niciun fundament", a declarat Putin presei, după întrevederea la nivel înalt cu Biden, afirmând că dimpotrivă este convins că "trebuie să cooperăm", scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, despre democrația din SUA: 'Priviţi ce se întâmplă pe străzile din SUA, sunt zilnic crime. Au existat închisori secrete ale CIA'

Potrivit preşedintelui Putin, Rusia nu face ''nimic nou'' în regiune, ci doar repară ''infrastructuri distruse'' după căderea URSS.

Putin a făcut din regiunea arctică o prioritate strategică şi a ordonat investiţii masive în infrastructura militară şi de minerit, ceea ce a dus la tensiuni cu alte ţări din regiune.

El a dat asigurări miercuri că Rusia intenţionează să ''respecte pe deplin standardele juridice internaţionale'' în Arctica.

Citește și: Joe Biden: I-am spus lui Putin că spre deosebire de Rusia, noi nu primim drepturi de la guvern, noi le avem pentru ca ne-am născut cu ele

Pe măsură ce schimbările climatice fac Arctica mai accesibilă, concurenţa pentru resursele naturale ale regiunii sau căile sale de navigaţie s-a intensificat, în special între Statele Unite şi Rusia, dar şi China.

Moscova şi-a consolidat prezenţa militară în regiune, redeschizând şi modernizând mai multe baze abandonate de la sfârşitul erei sovietice şi desfăşurând cel mai recent sistem de apărare antiaeriană, S-400.

Citește și: ALERTĂ Casa Albă a trebuit să dezmintă un FAKE NEWS, chiar în timp ce Joe Biden vorbea cu Vladimir Putin .

Rusia este interesată în mod special de exploatarea rutei maritime din nord-est. "Suntem pregătiţi să ajutăm toate companiile pentru dezvoltarea rutei maritime a Nordului", a precizat Putin.


ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.