Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cel mai mic oraș din România, luat cu asalt de turiști: Ce are atât de special

Tripadvisor
baile tusnad

Unele orașe din țara noastră au devenit emblematice, atât pentru dimensiunile lor, cât și pentru importanța lor. De la București, capitala noastră, și până la locuri precum Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași, acestea sunt printre cele mai recunoscute orașe din țară.

Cu toate acestea, dacă ne îndreptăm atenția spre celălalt capăt al spectrului, ne întrebăm: care este cel mai mic oraș din România?

Când vine vorba despre locuri celebre din țara noastră, mulți dintre noi putem să amintim câteva exemple. Orașele românești, în special cele mari, au devenit atât de mari și emblematici în țara noastră încât au atras atenția și a turiștilor străini, conform Click.ro.

S-ar putea să ne așteptăm ca cel mai mic oraș din țară să fie un loc obscur, uitat de lume. Dar în realitate, acest titlu este deținut de Băile Tușnad, un loc foarte renumit în țara noastră! Potrivit Recensământului Populației și Locuințelor din 2023, desfășurat de autorități, în Băile Tușnad locuiesc nu mai mult de 1.372 de persoane. Numărul locuitorilor aici a scăzut de la recensământul din 2011, când în Băile Tușnad locuiau 1.641 de oameni.

Amplasat în inima țării, Băile Tușnad se întind pe o suprafață de 189 de hectare și atrag turiști din toate colțurile lumii. Aerul ozonat și panorama spectaculoasă sunt principalii factori care atrag vizitatorii, aceștia dorind să se bucure de pachetele de tratament oferite în stațiunea de la Băile Tușnad.

Orașul este situat la aproximativ 30 de kilometri distanță de Sfântu Gheorghe, 30 de kilometri de Miercurea Ciuc și 60 de kilometri de Brașov.

Băile Tușnad atrag anual un număr semnificativ de turiști dornici să se bucure de beneficiile tratamentelor balneare și de aerul sănătos al stațiunii. Oferind o varietate de pachete de tratament și activități recreative, precum băile termale, plimbările în natură și activitățile sportive în aer liber, Băile Tușnad sunt o destinație populară pentru cei care își doresc să se relaxeze și să se revigoreze. De asemenea, stațiunea beneficiază de un cadru natural pitoresc, fiind înconjurată de peisaje montane impresionante și păduri luxuriante, ceea ce adaugă farmecul și atractivitatea acestei destinații turistice.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.