Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Charles Michel, laude supreme pentru Klaus Iohannis: 'Klaus, tu ești parte dintre oamenii care au construit Europa'

charles michel klaus iohannis

Charles Michel, președintele Consiliului European, a susținut, în cuvântul de Laudațio la ceremonia de conferire a Premiului Internațional „Carol cel Mare” al Orașului Aachen pentru Klaus Iohannis, că președintele României face parte din galeria personalităților care au schimbat Europa.

Michel a dezvăluit cum a luat contact cu România încă din 1988 și a precizat că Iohannis a ieșit în evidență în mandatele sale ca președinte.

”Dragă Klaus, vreau să îmi exprim condoleanțele față de victimele incendiului de la Constanța. În partea de Est a Europei, un om a ieșit în evidență, președintele Klaus Iohannis al României. Cu succes și dedicație a condus România spre statul de drept.

Dragul meu, îți spun un secret. Când eram copil am fost, prin intermediul României, am început să învăț valorile Europei. În 1988, am fost impresionant de operațiunea ”Satele românești”, lansată de un jurnalist din Belgia.

Klaus, tu ești parte dintre oamenii care au construit Europa. Mai întâi, la Sibiu, ai construit și transformat orașul într-unul puternic economic și prosper, un punct cultural și o atracție turistică. Klaus, la fel ca un om care construiește o orgă, trăiește muzica instrumentelor tale, iar viziunea ta trăiește în Sibiu.

Te știu și am lucrat cu tine din 2014, când am intrat în Consiliul European. Nu putem vorbi despre tine, fără să vorbim despre originea ta. Sibiul a fost fondat de sași.

Klaus Iohannis reprezintă motto-ul european: ”uniți în diversitate”. Iohannis este un patriot român, un patriot european.”, a spus Charles Michel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.