Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cioloș recunoaște că a fost sunat vineri de Iohannis: Ce i-a transmis președintele în ziua eșecului negocierilor cu PNL

facebook.com
iohannis ciolos

Dacian Cioloș, premierul desemnat, confirmă informațiile „pe surse” referitoare la discuția pe care a avut-o vineri cu președintele Klaus Iohannis. Liderul USR a afirmat că va mai discuția în următoarele zile cu președintele, în condițiile în care partidul pe care îl conduce a decis să meargă în Parlament cu un guvern minoritar.

„Am avut o discuție... cred că astăzi dimineață. În care i-am spus cum au decurs discuțiile până atunci și faptul că astăzi așteptam o altă întâlnire, după ce PNL urma în Biroul Executiv să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut. Dânsul m-a ascultat și mi-a spus să îl țin la curent. O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, sunt clare și în spațiul public, după ce PNL a arătat că nu este interesat de a gîsi o soluție, nici nu au oferit o altă soluție, nici nu i-a interesat să lucreze, pentru a oferi o soluție împreună”, a declarat Cioloș la Digi 24.

Dacian Cioloș consideră că nu este important dacă desemnarea sa a fost făcută „la mișto”, pentru că există o procedură constituțională, iar USR tratează momentul cu maximă seriozitate.

„Fiecare poate să creadă ce vrea. Noi în politică ne-am obișnuit prea mult să construim pe bază de jocuri de culise. Indiferent cine ce a avut în minte, eu sunt într-o procedură constituțională. Am luat foarte în serios această desemmare. Evident că în democrație trebuie să ai o majoritate pentru a construi un guvern. Dar s-au văzut și situații în care au funcționat guverne și fără majoritate, dacă avut un program convingător și dacă contextul politic a permis. Eu cred că ne aflăm într-o astfel de situație”, mai declarat Cioloș.

Liberalii nu vor susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș, a spus, vineri, președintele PNL Florin Cîțu, care consideră că USR a rupt coaliția votând moțiunea de cenzură. Dacă Cioloș nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.