Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Cîrstoiu, despre factura de la Anemona Med: 'O să explic, acum vreau să mai adun niște informații'

Facebook
Catalin Cirstoiu

Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, susținut de PSD și PNL în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, nu a dorit luni să clarifice suspiciunile de incompatibilitate care planează asupra sa, spunând că o va face în viitorul apropiat pentru că vrea să mai „adune niște informații”, după ce HotNews a scris că medicul, în timp ce era manager de spital și nu avea voie să lucreze în privat, ar fi acordat o consultație medicală la clinica Anemona Med, deținută de soția acestuia, și pentru care pacientul ar fi plătit 750 de lei.

Redăm dialogul între Cîrstoiu și reporterii prezenți la conferință:

- Vorbim despre transporturi astăzi, mulțumesc.

Reporter: - De ce apare numele dvs pe documentele medicale de la Anemona Med?

- Eu v-am spus că azi e o zi dedicată transporturilor și despre asta o să avem o discuție amplă.

- De ce refuzați să răspundeți?

- Nu refuz, azi vorbim despre transporturi.

- Dar suntem acum față în față, presa e aici.

- O să fac eu o conferință de presă pe tema asta pentru că am și eu opinia mea pe care vreau să o exprim detaliat. Nu astăzi, pentru că vreau să mai adunăm niște informații.

- Ați dat consultații medicale la Anemona Med?

- Să știți că m-am întâlnit cu doamne în parc  la gară, pe stradă, care mi-au cerut consultații medicale. Probabil eram în incompatibilitate.

- Și le-ați cerut 750 de lei la final?

- Haideți, vă rog frumos, v-am spus că discutăm despre transporturi.

STATUL DE DREPT

În discuție intervine prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, care spune că România este stat de drept și este datoria instituțiilor statului să facă lumină în acest caz.

- Aveați dreptul să dați consultații medicale la Anemona Med și le-ați dat?

Sorin Grindeanu: - Dați-mi și mie voie să spun ceva. Eu am înțeles de la dl Cîrstoiu că va face o conferință separată zilele următoare. Doi, eu știu că funcționăm într-un stat de drept. Eu știu că doar un candidat la un sector de la USR, dna Clotilde Armand, e trimisă în judecată pentru incompatbilitate. Rog instituțiile statului să-și facă treaba și dacă sunt chestiuni care au încălcat cadrul legal să sancționeze și să fie trimiți în judecată (...) Orice stat normal funcționează după niște reguli. Dacă sunt lucruri prin care s-au încălcat legea, aceia trebuie să plătește. Dl Vlad Voiculescu nu e suspect că a furat un miliard din vaccinuri? Nu prezintă interes? Sau prezintă interes 750 de lei? Nu vă supărați pe mine.

„INTERPRETARE ERONATĂ”

- Colegiul Medicilor a spus că firma Anemona nu era acreditată să ofere învățare continuă pentru medici, deși dvs ați declarat că asta ați făcut acolo. Puteți să clarificați?

Cătălin Cîrstoiu: - Da, este o interpretare eronată. Să știți că și când stau de vorbă cu colegii mei discutăm despre cazuri medicale și tot educație medicală continuă e, indiferent că are loc în spital, în parc, pe stradă. Când te întreabă un coleg mai tânăr cum se rezolvă un caz este datoria mea să-i explic cum că asta scrie în rolul meu ca profesor universitar. Este o abordare absolut tendențioasă și chiar este strigător la cer că tot corpul profesional și al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.