Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 'Dacă veniți cu noi atunci nu există cale de întoarcere' – șeful mercenarilor Wagner, o nouă campanie de recrutare din închisori

captură video
Evgheni Prigojin, lider wagner

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, continuă seria sa de recrutare a deținuților din penitenciare dispuși să lupte în războiul din Ucraina. Asta reiese cel puțin dintr-o înregistrare video apărută recent în mediul online.

„Cei care trec de acest interviu și decid după aceea că au îndoieli n-ar trebui să plece (n. r.: la război împotriva Ucrainei). Avem nevoie doar de cei care sunt încrezători că vor să lupte, cărora le place, care au nevoie de asta, și a căror formă o permite.

Dacă vă apropiați de ___ (n.r. neclar, posibil denumirea pentru un camion militar) și vă răzgândiți, atunci vă pot spune că respect asta, nu e nimic rușinos. Asta nu ar fi lașitate, ci o decizie conștientă

Dar dacă veniți cu noi atunci nu există cale de întoarcere. Nimeni nu se va întoarce la 'zonă' [închisoare]”, subliniază acesta”, spune în filmare Evgheni Prigojin, poreclit „bucătarul” lui Vladimir Putin.

Aceasta nu este prima filmare cu liderul Wagner în timp ce încerca să recruteze deținuți.

În luna septembrie o altă înregistrare similară a apărut cu liderul Wagner (vezi mai multe aici: VIDEO 'Dacă ajungeți în Ucraina și decideți că nu este pentru voi, vă vom executa' - Interviu de angajare în grupul de mercenari ruși Wagner).

Prigozhin - care este un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin - a negat anterior legăturile cu grupul Wagner, ale cărui forțe au fost desfășurate în Ucraina, Siria și în mai multe conflicte africane.

Originile grupului Wagner sunt obscure, dar se crede că a fost format de un fost ofițer al armatei ruse, Dmitri Utkin.

BBC a identificat anterior legături între grup și Prigozhin, cunoscut drept "bucătarul lui Putin" - asta pentru că s-a ridicat din postura de furnizor de mâncare pentru Kremlin.

Pe de altă parte, Prigojin a precizat la finalul lunii septembrie pentru prima dată că a fondat grupul Wagner, afirmând că acesta a fost creat în 2014 de către „patrioți” ruși în contextul anexării Crimeii.

În 1997, Prigozhin a deschis un restaurant pe o barcă, la Sankt Petersburg, New Island, care a devenit unul dintre cele frecventate din oraș. În 2001, Prigozhin a servit personal acolo mâncare lui Vladimir Putin și președintelui francez Jacques Chirac.

L-a găzduit pe președintele american George W. Bush în 2002, iar în 2003 Putin și-a sărbătorit ziua de naștere la New Island.

FBI oferă o recompensă de 250.000 de dolari pentru capturarea ”bucătarului lui Putin”. Oligarhul rus Evgheni Viktorovici Prigozhin este acuzat de implicarea într-o fraudă politică și electorală împotriva SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.