Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dan Barna a scăpat 'porumbelul': 'Nu vă imaginaţi că stă cineva la Bruxelles să facă verificări de mare profunzime'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Dan Barna, preşedintele USR, susţine că Viorica Dăncilă trebuie să o retragă propunerea de comisar european, Rovana Plumb, deja acceptată de Ursula von der Leyen, şi să facă o altă propunere, o persoană competentă şi integră.

Într-un dialog cu Denise Rifai la Realitatea TV, prezidenţiabilul USR a explicat de ce Rovana Plumb a fost acceptată în ciuda faptului că a avut probleme cu DNA. "Nu vă imaginaţi că stă cineva la Bruxelles să facă verificări de mare profunzime", a afirmat Barna. Cu alte cuvinte, potrivit preşedintelui USR, la vârful Uniunii Europene contează mai puţin competenţa şi integritate şi mai mult susţinerea politică.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Rovana Plumb a declarat că nominalizarea pentru poziția de comisar european o onorează și responsabilizează în egală măsură. Europarlamentarul PSD a precizat că se simte mândră că poate contribui la această construcție europeană.

Comisarii europeni nominalizați de Ursula von de Leyen urmează să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, informează publicația Le Monde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.