Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna, cerere către Klaus Iohannis, la Cotroceni: 'Trebuie să conțină și Fără penali în funcții publice'

pact cotroceni

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la semnarea acordului național care vizează consolidarea parcursului european al României, că pactul reprezintă un prim pas dintr-o construcție în cadrul căreia, alături de inițiativa "Fără penali", CCR trebuie să devină un arbitru adevărat și neutru.

"USR a semnat acest acord național pentru că el conține ceea ce de trei ani în Parlamentul României , în toate județele României și în diaspora, USR a susținut, că România trebuie să fie un stat de drept, că România trebuie să fie un stat în care justiția să funcționeze independent și să fie o putere respectată. Acest pact este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și "Fără penali în funcții publice", este cel mai simplu instrument pe care noi, ca societate și un milion de români au confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituție pentru ca politica românească să devină ceva mai bună. Acest pact este de asemenea un prim pas dintr-o construcție unde, alături de "Fără penali", trebuie să transformăm Curtea Constituțională într-un arbitru adevărat și neutru al funcționării statului, iar justiția și legile justiției să fie corectate", a declarat Dan Barna, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

Liderul USR a mai spus că acest pact este de asemenea un prim pas dintr-o construcţie în care, alături de iniţiativa Fără penali, trebuie transformată CCR într-un arbitru adevărat şi neutru al funcţionării statului, iar justiţia şi legile justiţiei să fie corectate.

„Vă spun asta, domnule preşedinte, pentru că în discuţia pe care am avut-o în cadrul consultărilor ne-aţi asigurat de suportul dvs. şi contăm pe el referitor la Fără penali, cum în egală măsură mă bucur să văd că celelalte partide de opoziţie sunt astăzi aici alături de noi şi sunt convins că împreună România va putea să se repare şi să se reaşeze pe traiectoria europeană”, a susţinut Dan Barna.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

„Vreau să vă felicit pentru că este o întâmplare fericită ca, astăzi, când este o zi importantă pentru dvs. pe plan personal să semnăm acest acord. Cred că este o recompensă meritată pentru eforturile şi ale dvs., şi ale noastre, ale opoziţiei, pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa, şi nu făcându-şi bagaje în afare ei”, a încheiat liderul USR, referindu-se la faptul că preşedintele Klaus Iohannis împlineşte joi vârsta de 60 de ani.

Președintele României și liderii PNL, USR, PMP și Pro România au participat la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului politic național care vizează consolidarea parcursului european al României.

Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislație în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în țară, cât și în străinătate a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.