Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna CONFIRMĂ că este pe mâna DNA: 'Fapta care mi se impută este că 3 formulare au fost completate ulterior'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
coalitie orban citu barna

Dan Barna reproșează DLAF, după ce instituția a sesizat DNA în cazul său pentru fapte de corupție cu fonduri europene, că nu i-a pus la dispoziție, imediat ce a cerut, documentele trimise la procurorii anticorupție. Vicepremierul confirmă că sunt nereguli în faptele sale, dar le minimizează și le numește ”confuzii grave”.

”DLAF este o instituţie administrativă care face verificări referitoare la proiectele europene şi, în măsura în care există neclarităţi sau suspiciuni, acestea trebuie trimise la DNA, instituţia responsabilă de ceea ce înseamnă verificarea de către statul român. În urma apariţiei articolului de ieri, am solicitat de la DLAF să îmi fie transmisă şi mie nota de control în care erau trase nişte concluzii referitoare la activitatea proiectelor mele. Am primit ieri, în a doua parte a zilei, un mesaj în care mi se spunea, cumva ironic, că au primit cererea mea şi voi primi răspuns în termenul prevăzut de lege, însă la finalul zilei am primit din spaţiul media câteva bucăţi din această nota de control, cele care se referă la mine şi concluziile respectivei note de control şi atunci am decis să convoc această conferinţă de presă, tocmai ca să fiu foarte transparent şi să nu existe nicio informaţie care ajunge la mine şi care să nu fie transmisă mai departe în spaţiul public, aşa cum de altfel am promis. Din nota de control care a ajuns la mine mi se reproșează, de către consilierii DLAF, că am completat 3 formulare în plus, astfel că 3 persoane au avut un loc de muncă.

Citește și: VIDEO Dan Barna CONFIRMĂ că este pe mâna DNA: 'Fapta care mi se impută este că 3 formulare au fost completate ulterior'

Partea de concluzii, cel puţin partea de concluzii care a ajuns la mine, se referă, în ceea ce mă priveşte, doar la această activitate de trei formulare pe care consilierii de la DLAF consideră că nu ar fi trebuit să le completez, dar acolo se face o confuzie gravă. Activitatea de recrutare într-un proiect nu înseamnă formularul în care omul semnează. Formularul este o finalitate a unui proces de câteva zile sau săptămâni în care găseşti omul, îi ceri CV-ul, îşi adună documente. Acea activitate nu e contestată de nimeni, nici de DLAF, nici de persoanele respective. Doar formularul respectiv se spune că nu ar fi trebuit, pentru că nu erau persoane vulnerabile, ci experţi, dar acesta e un detaliu pur tehnic. Sunt angajaţii în cadrul proiectului

În proiectele de economie socială era necesară, bineînţeles, înregistrarea fiecărui beneficiar, înregistrare de grup ţintă şi completarea unui formular. Mi se reproşează că pentru trei dintre formulare - sunt câteva zeci de formulare în proiect, evident - completarea nu s-a făcut faţă în faţă, şi chiar aşa şi este, ci au fost completate după finalizarea procesului de recrutare, au fost apoi transmise la noi la sediu, unde de asemenea le-am semnat şi eu. Confuzia gravă care există în acest material şi pe care o transmit şi public este că se încearcă, din punctul meu de vedere în mod grav eronat, asimilarea activităţii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului prin care aceştia confirmă că se înscriu în proiect şi că îndeplinesc condiţiile. O activitate de recrutare presupune mult mai multe elemente, care de altfel au fost realizate: identificarea persoanei, verificare CV-ului, verificarea respectării condiţiilor de eligibilitate pentru a face parte din proiect.

Citește și: VIDEO Dan Barna SFIDEAZĂ România și românii, dar și pe medici: Conferință cu zeci de oameni FĂRĂ MASCĂ

Ca să sintetizez, fapta care mi se impută este că 3 formulare au fost completate în același timp sau ulterior și că, într-adevăr, nu au fost completate față în față, cerință care urma să fie eliminată.”, a explicat Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.