Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Depozit de deșeuri periculoase la Rupea: BOMBA ECOLOGICĂ din județul Brașov/ UPDATE

Un adevărat depozit de deșeuri periculoase a fost descoperit de membrii Asociației ASUM vizavi de Gara din Rupea. Într-o împrejmuire care se întinde pe un hectar, zac aruncate împreună zeci de mii de anvelope uzate și felurite alte deșeuri, potrivit brasovstiri.ro.

UPDATE: Pyrocolect SRL a transmis un punct de vedere la informațiile prezentate de jurnaliștii brașoveni, punct de vedere care va putea fi vizualizat mai jos și în care se încearcă demontarea acuzațiilor.

O adevărată bombă ecologică amplasată în imediata vecinătate a zonelor locuite sau intens circulate din Rupea. Un loc despre care nimeni nu pomenește ceva. La adăpostul unor garduri înalte, ca de cazemată, de ani de zile cineva colectează în mod voit gunoaie.

Și nu orice fel de gunoaie, ci unele care nu-și pot găsi locul pe nicio rampă de gunoi obișnuită. La adăpostul zidurilor înalte, toate aceste deșeuri periculoase au fost depozitate sub ferestrele locuitorilor din Rupea.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Locația pare complet părăsită, deși vecinii spună că uneori pot auzi poarta masivă cum se deschide pentru a permite accesul mașinilor de mare tonaj să intre și să descarce.

Membrii Asociației ASUM au reușit cu ajutorul unei drone să „arunce o privire” peste gardurile care ascund deșeurile periculoase: imaginile sunt cu adevărat înfricoșătoare.

„Cantități impresionante de cauciucuri și deșeuri depozitate sub cerul liber! O nouă rețetă! O mixtură mizeră aflată în imediata apropiere a locuințelor cetățenilor din zona Rupea-Gară! Locuitorii din zonă ridică neputincioși din umeri! Autoritățile…doar ele știu ce fac. Să nu cunoască primăria Rupea nimic despre locația din imaginii? Poliția! Cine sunt proprietarii minunii? În ce scop sunt folosite? Cât de legală este această… depozitare? Am încercat să găsim pe cineva la locația cu pricina, pentru niște explicații. Liniște totala! Nimeni, bâtea „vântul” în zonă, atât! Solicităm public intervenția Gărzii de Mediu să lămurească… existența minunii din Rupea!!!”, se arată în postarea ASUM.

Punct de vedere:

Instalatia de cracare termica a deseurilor transforma in cel mai mod ecologic mod posibil si foarte eficient economic deseurile de cauciuc (anvelope auto, agricole, agabaritice, benzi transportoare uzate si deseuri industriale de cauciuc) sau cele de plastic ( polietilena si/sau polipropilena, curate sau provenite din sortarea gunoiului menajer) intr-un amestec de hidrocarburi lichide, din care, prin distilarea ulterioara in rafinarii, se obtin carburanti identici cu cei obtinuti din petrolul brut, sau se pot obtine materii prime foarte importante pentru industria mixturilor asfaltice si industria chimica.

Procesul nostru tehnologic se desfasoara intr-un circuit inchis, perfect etans si anaerob, neexistand nici un contact cu atmosfera, ceea ce inlatura orice forma de poluare a aerului, apei sau solului, solutia noastra reprezentand cea mai ecologica forma de eliminare a deseurilor cu recuperarea si valorificarea maxima a materiilor prime din care au fost fabricate initial respectivele deseuri.

Instalatia este o inventie romaneasca a d-lui ing. OTTO BOSNYAK si a fost construita printr-un program de finantare din fonduri europene, iar la ora actuala se afla in procedura de autorizare, fiind efectuate toate masuratorile de emisii si imisii de catre ICEMENERG SA Bucuresti, institut acreditat RENAR si la nivel european.

Din aceste teste efectuate de acest institut, atasate dosarului de autorizare aflat la APM Brasov, a reiesit ca nivelul nivelul acestor emisii si imisii din jurul instalatiei noastre se situeaza mult sub limita admisa de standarele in vigoare.

S.C. PYROCOLECT R.R.L.  detine Autorizatia de Mediu nr. 233/2010 si a fost verificata anual de catre garda de mediu si de catre reprezentantii APM Brasov.

In consecinta, postarea facuta de catre Asociatia ASUM din Brasov reprezinta o dezinformare a opiniei publice, izvorata din lipsa de documentare temeinica si din oportunism, in conditiile  trendului mediatic pozitiv  de lupta impotriva invadarii Romaniei de gunoi menajer autohton si din import si a arderii ilegale si necontrolate a acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.