Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Documentarul 'Totul nu va fi bine', o producție despre efectele dezastrului nuclear de la Cernobîl, exclusiv pe canalul YouTube al Arhivei TVR

cernobil

Documentarul, „Totul nu va fi bine”, o producţie despre efectele dezastrului nuclear de la Cernobîl, din 1986, realizat de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom - de origine ucraineană, poate fi urmărit timp de 24 ore, începând de duminică, 29 mai, ora 10.00, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR.

„Totul nu va fi bine” spune povestea celor doi realizatori care pleacă într-o călătorie pentru a descoperi urmările Cernobîlului asupra lor. Pe parcursul drumului, cunosc şi alţi oameni afectaţi de explozia din 1986, iar problemele lor de sănătate se agravează, conform news.ro.

„Am filmat primele cadre pentru acest documentar în primăvara lui 2015. Am plecat la Kiev fără să cunosc pe nimeni şi după 7 ani, viaţa mea a devenit strâns legată de Ucraina”, spune Adrian Pârvu. „Am început cu o idee vagă de a face un film despre prima generaţie născută după Cernobîl şi, pe parcursul a 5 ani, am descoperit oameni minunaţi, poveşti care mi-au schimbat perspectiva asupra lumii şi am şi multe lecţii de viaţă”, continuă Adrian.

Regizorul român Adrian Pîrvu s-a născut în 1986, anul accidentului de la Cernobîl. Este pe jumătate nevăzător, iar mama sa a crezut că glaucomul şi orbirea parţială au fost cauzate de vizita ei în Ucraina în timp ce era însărcinată în şase luni. După ce află povestea naşterii sale, Adrian decide să plece în Ucraina pentru a face un film despre oamenii afectaţi de Cernobîl şi pentru a găsi o modalitate de a se simţi mai bine cu sine.

La Kiev, o întâlneşte pe Helena care a crescut în Ucraina cu consecinţele dezastrului. Devin prieteni şi descoperă că Helena se confruntă cu dureri cronice şi trebuie să-şi menţină starea de sănătate în mod constant. După ce ea renunţă la slujbă şi suferă o intervenţie chirurgicală complicată la spate, ei devin parteneri în realizarea filmului.

Întâlnirea cu Helena Maksyom a fost momentul cu cel mai mare impact asupra vieţii sale, după cum mărturiseşte. „Amândoi am învăţat să facem acest film împreună şi sunt convins că am reuşit să-l terminăm datorită abilităţii ei de a vedea şi înţelege lucruri care pe mine mă depăşeau. Helena este acum voluntar cu forţele armate în estul Ucrainei. Deşi a avut posibilitatea să plece din ţară, a hotărât să meargă acolo unde poate să ajute. Această determinare sinceră de a face bine este reflectată şi în munca ei de cineast”, mai spune Adrian Pîrvu.

Difuzarea unor producţii pe canalul de YouTube al Arhivei TVR este parte a unui amplu proiect media al televiziunii publice. În ultima duminică a fiecărei luni, TVR programează, exclusiv online, filme realizate în co-producţie cu diferiţi parteneri, pe canalul YouTube al Arhivei TVR. Acestea sunt disponibile şi pot fi vizionate pe parcursul a 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.