Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După criticile de la Bruxelles, Guvernul s-a sucit: PERMITE exportul cerealelor, după ce îl interzisese acum câteva zile

grau combina

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, într-o declarație de presă de la sediul MAI, ce prevederi sunt în Ordonanță Militară 9. Una dintre acestea se referă la exportul de grâu și alte produse, care fusese interzis acum câteva zile. După ce au primit critici de la Bruxelles, Guvernul a schimbat foaie și permite exportul grânelor.

"Am prelungit suspendarea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, Irlanda, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Citește și: CTP cere capul lui Marcel Vela: Pentru asta, Costache a plătit cu funcția

Lucrătorii transfrontalieri care lucrează la granița cu Bulgaria, sunt și ei exceptați de la izolare dacă nu prezintă simptome ale Covid-19.

Piețele rămân deschise în baza actelor normatice incidente, cu condiția respectării OM. Aș face un apel la mangerii piețelor să fie foarte atenți nu doar la intrarea în piață, ci și în piață. Altfel, riscă închiderea pieței.

Am revenit asupra interzicerii exportului de grâu și a altor cereale, interzicere care a fost în OM 8. Prin această nouă ordonanță, articolele își încetează valabilitatea.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

S-a reușit perspectiva și s-a clarificat achiziția pentru rezerva de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Tot ce a fost interzis la export, acum se poate exporta", a declarat Marcel Vela.

Vezi AICI ce prevede Ordonanța Militară 9.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.