Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Emmanuel Macron, în discursul victoriei: Nu ne așteaptă vremuri ușoare

emmanuel macron alegeri

Președintele reales al Franței, Emmanuel Macron, a vorbit, în discursul susținut în fața Turnului Eiffel despre noile provocări care îi vor aștepta pe europeni, în contextul războiului din Ucraina.

”Încep prin a vă mulțumi tuturor. După 5 ani de transformări incredibile, după 5 ani de crize și momente grele, a venit această zi de 24 aprilie, în care oamenii mi-au acordat încrederea de a fi președintele Franței pentru următorii 5 ani. Vreau să le mulțumesc tuturor voluntarilor, tuturor celor care au fost alături de noi în această campanie. Mi-ați atins inima, știu ceea ce vă datorez și vă mulțumesc încă o dată.

Vreau să le mulțumesc tuturor francezilor care în primul tur și al doilea tur mi-au acordat încrederea lor totală pentru un proiect al Franței puternice, o Franță puternică și interesată de ecologie. Mai știu că numeroși francezi au votat pentru mine nu pentru ideile pe care le susțin ci pentru a fi un baraj în fața extremei drepte. Acest vot mă obligă și voi face tot posibil să îl onorez.

Mă gândesc la toți francezii care nu au venit la urne și trebuie să vedem care este motivul acestei absențe. De asemenea, mă gândesc la susținătorii doamnei Le Pen și vă cer să nu fluierăm pe nimeni, să fim respectuoși.

Încă de acum vreau să spun că nu mai sunt candidatul unei anumite formațiuni, de astăzi sunt președintele Franței, președintele tuturor francezilor. Votul din această zi ne obligă să luăm în considerare toate problemele cu care francezii se confruntă.

Ați ales un proiect republican, un proiect de a ne obține independența, un proiect care să ne facă puternici în Europa. Voi veghea în fiecare zi la respectarea tuturor, la o societate în care toți sunt egali”, a spus Emmanuel Macron.

”Să nu uităm de războiul din Ucraina, care ne amintește că trăim o perioadă tragică, iar Franța trebuie să fie puternică. Dragi prieteni, va trebui să fim respectuoși și puternici, nu vom lăsa pe nimeni pe marginea drumului. Tocmai de aceea, noi toți va trebui să lucrăm pentru unitate și să răspundem problemelor din anii care vor veni. Cu siguranță nu ne așteaptă o perioadă liniștită, dar trebuie să luptăm pentru ne realiza obiectivele generației noastre”, a mai spus Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.