Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului își aniversează onomastica: Patriarh Daniel i-a transmis felicitări

basilica.ro
parintele galaction biserica

Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului își aniversează onomastica în data de 5 noiembrie, cinstindu-l ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Mucenic Galaction, martir care a murit pentru credința în Hristos la vârsta de 30 de ani.

Cu ocazia aniversării, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a transmis felicitări Episcopului Galaction, conform basilica.ro.

Episcopul Galaction s-a născut în 17 mai 1953, în comuna Constantin Brâncoveanu, jud. Ialomiţa, din părinţii Nicolae şi Elena Stângă, la botez primind numele Gheorghe.

A urmat şcoala din localitatea natală, Liceul Teoretic din Slobozia şi Seminarul Teolo­gic din Bucureşti (1971-1976); Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1977- 1981).

În perioada octombrie 1985 – martie 1986 a urmat studii postuniversitare la Institutul Ecumenic din Bossey (Elveţia).

Între timp, a fost tuns în monahism la schitul Crasna, jud. Prahova, cu numele Galaction (1977); a fost hiro­tonit ierodiacon la 28 octombrie 1978 şi ieromonah la 2 noiembrie 1978; în data de 1 aprilie 1981 a fost numit stareţ al schitului Crasna; la 15 decembrie 1990 a fost numit exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, iar în 1994 a fost hirotesit arhimandrit.

În 4 iulie 1996 a fost ales Episcop al nou-înfiinţatei Eparhii a Alexandriei şi Teleormanului, iar în data de 1 septembrie 1996 a fost hirotonit arhiereu şi întronizat în aceeaşi zi în Alexandria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.