Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Etichetele fără E-uri, noul trend în industria alimentară ce presupune eliminarea e-urilor din produse

retailgazette.co.uk
supermarket-mancare

„Clean label” - etichete fără E-uri - reprezintă un trend internaţional în industria alimentară ce presupune eliminarea e-urilor din produse. La Câmpia Turzii, la o fabrică româno-belgiană de panificaţie, procesul „clean label” a început din 2015, iar produsele sunt făcute doar din produse naturale, anunță MEDIAFAX.

Din ce în ce mai mulţi producători din România se aliniază trendului internaţional „clean label”.

Acest trend presupune ca alimentele să nu mai conţină conservanţi sau substanţe de sinteză.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

O fabrică de panificaţie din Câmpia Turzii a început transformarea în urmă cu cinci ani, iar procesul de „curăţare” a etichetei a fost o provocare pentru furnizorii de materie primă, aşa că mulţi au renunţat la parteneriat.

Şi pentru o fabrică din Cluj alinierea la standardul de „clean label” a fost plin de încercări pentru că a presupus investiţii suplimentare în tehnologie.

„Ouăle, dacă au conservanţi, şi nu vorbesc de cei agresivi, au un termen de expirare mai lung de 3 săptămâni. Ouăle care au clean label au doar o săptămână. Nu ştiu dacă jumătate dintre cei care care erau furnizori înainte au mai rămas furnizori. Nu toţi au reuşit să facă pasul spre clean label, nu e uşor, e o chestiune foarte complicate din punct de vedere tehnologic”, spune Răzvan Boşomoiu, general manager la fabrica de panificaţie şi patiserie.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

„Baghetele au fost primele produse pe care le-am transformat în clean label, iar apoi produsele artizanale. În mare, reţeta este făcută din făină apă şi drojdie, iar acel ameliorator este făcut acum dintr-un cocktail enzimatic. Până la urmă, întreg procesul de producţie a trebuit complet ajustat”, explică Horaţiu Butaş, manager de producţie la fabrica de panificaţie şi patiserie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.