Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Explicațiile lui Dan Barna pentru numărul mic de vaccinuri pe care România le primește: 'Nu ne îndreptăţesc să anticipăm o îmbunătăţire pe termen scurt'

barna dan

Vicepremierul Dan Barna dă asigurări că România are suficiente centre de vaccinare pregătite ca să poată imuniza mai mulţi oameni, însă până la finalul lunii martie - începutul lunii aprilie nu poate să administreze mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19 din cauză că nu le primeşte de la furnizori, o problemă cu care se confruntă şi celelalte state europene.

"Din punct de vedere al capacităţii sistemului, a numărului de centre, a numărului de linii din centrele de vaccinare, sunt optimist, adică capacitatea sistemului de a realiza un număr mare şi în creştere de vaccinuri există şi ne-am asigurat cumva de la Ministerul Sănătăţii, de la coordonarea naţională, că acest lucru se întâmplă. Avem însă o problemă ca ţară, cum au majoritatea statelor europene, legată de capacitatea furnizorilor de vaccinuri, cele trei firme, patru, care furnizează vaccin, de a asigura cererea, cel puţin pe termen scurt, până la finalul lunii martie. Din aprilie, probabil lucrurile vor intra într-o logică mai echilibrată. Deocamdată suntem într-adevăr în aşteptarea unor doze mai numeroase, dar cel puţin mesajele pe care le primim acum nu ne îndreptăţesc să anticipăm o îmbunătăţire pe termen scurt, o săptămână - două, a volumului de vaccinuri faţă de cele anunţate", a declarat vicepremierul Dan Barna vineri, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Barna susţine şi verificarea modului în care se face programarea la vaccinare, pentru respectarea regulilor anunţate de autorităţi şi sancţionarea celor care încearcă favorizarea vreunei persoane care nu se încadrează în categoriile care trebuie vaccinate în această perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.