Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Explozie devastatoare la o rafinărie ilegală - Zeci de persoane au murit, inclusiv două femei însărcinate, în sudul Nigeriei

explozie rafinarie nigeria

Cel puțin 37 de persoane, inclusiv două femei însărcinate, au murit după o explozie la o rafinărie ilegală de petrol din sudul Nigeriei, au declarat marți un oficial local din cadrul forțelor de securitate și un lider comunitar, potrivit Reuters.

Rafinarea ilegală este o activitate obișnuită în regiunea bogată în petrol a Deltei Nigerului din Nigeria, deoarece localnicii săraci extrag ilegal din conducte pentru a produce combustibil cu scopul de a-l vinde. Procedura, care poate fi la fel de simplă precum fierberea țițeiului în butoaie pentru extragerea combustibilului, este adesea letală.

Cel mai recent incident s-a petrecut luni la primele ore în comunitatea Ibaa, în statul Rivers, a declarat Rufus Welekem, șeful securității din comunitate. Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut rămășițele carbonizate a 15 persoane într-un spațiu deschis, înconjurat de palmieri arși și o motocicletă.

"Treizeci și cinci de persoane au fost prinse în incendiu. Două persoane care au avut noroc să scape au murit și ele în această dimineață la spital", a spus Welekem.

Rudele au identificat unele dintre victime și le-au dus la înmormântare, a menționat sursa citată.

Anul trecut au murit peste 100 de oameni la o rafinărie ilegală

Nigeria a încercat de ani de zile să elimine rafinăriile ilegale de țiței, cu puțin succes, în parte pentru că sunt implicați politicieni cu mare infuență și oficiali de securitate, susțin activiștii locali de mediu.

Furtul de țiței, vandalismul conductelor și acțiunile juridice privind scurgerile de petrol îi împing pe marii petrolieri care operează în Nigeria să-și vândă activele de pe uscat și din zone cu apă mică pentru a se concentra pe operațiunile derulate la mari adâncimi în apă.

În aprilie 2022, o altă explozie la o rafinărie ilegală a ucis peste 100 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.