Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Florin Cîțu denunță patru 'fake news-uri' despre PNRR, consultanță și pensionarea la 70 de ani

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat luni, după ședința conducerii partidului, că liderii liberali au avut discuții despre nevoia de a combate patru „fake news-uri” apărute în ultima perioadă. Este vorba despre renegocierea PNRR, plafonarea procentului pensiilor în PIB pe 50 de ani, banii pentru consultanță în PNRR și pensionarea la 70 de ani.

„A fost o discuție despre multe fake news-uri care sunt în spațiul public, pe care vrem să le clarificăm. Una este despre renegocierea PNRR. Am văzut că iarăși revine în discuție acest lucru. Eu am spus dacă se poate să meargă la Bruxelles ministrul muncii, dacă se poate să renegocieze. Dacă nu, ar trebui să închidem subiectul. Un alt fake news este acela că în PNRR se spune că pensiile sunt blocate la un procent 50 de ani de zile. Păi nu se poate, că PNRR expiră în 2026. Deci nu există așa ceva. Iarăși un fake news.

Am văzut o întreagă analiză pe consultanță. Ok, banii aceia sunt puși acolo, putem să discutăm dacă e nevoie, dacă nu e nevoie. Dar ce nu se spune în spațiul public este că dacă nu sunt cheltuiți banii din consultanță rămân venituri la buget. Dacă ținta de care sunt legați acești bani se face, sumele rămân venituri la buget. Și mai era un fake news că PNL ar dori să-i oblige pe români să se pensioneze la 70 de ani. Nu-i adevărat! Este un proiect de lege în Parlamentul României care spune că e opțional. Cine vrea. Și astăzi dacă vrei să muncești poți să găsești. Diferența e că acolo statul ar contribui alături de tine și ai ieși cu o pensie mai mare. Dar nu obligă nimeni din PNL pe nimeni să se pensioneze la 70 de ani. Sunt niște fake news-uri care trebuie demontate”, a declarat Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.