Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu este FERM și transmite un mesaj românilor: 'Când vom întelege acest lucru, vom scăpa și de certificat'

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a vorbit, joi seară, la TVR, despre epidemia de coronavirus și vaccinare, spunând că, săptămâna viitoare, se va decide unde se vor face testări obligatorii și unde se va cere certificatul verde.

"Astăzi, dacă mergi la spital să faci un test Covid, nu există nici o discriminare, este vaccinare sau testare. Văd că putem avea un mod civilizat de a continua lucrurile.

Există o aplicație care poate fi descărcată într-un minut. Certificatul se descarcă în 5 minute.

Ceea ce fac eu aici este să mențin economia deschisă. Să scăpm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Soluția este să ne vaccinăm. Când vom întelege acest lucru, vom scăpa și de certificat.

Nu am susținut vaccinarea obligatorie. Sunt anumite profesii, medici de exemplu, care intră în contact cu pacienți și trebuie să fim foarte atenți.

O problemă pe care am identificat-o e că puteam avea focare în spitale. Soluția e să nu avem focare în spitale. pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată, dacă nu testată. Înclin să merg spre testare, vorbim de sănătatea pacienților. Și pentru cadrel didactice și alte categorii.

Ministerul Muncii a venit cu testarea pentru centrele de bătrâni. Suntem deja în valul 4 și aceste decizii sunt foarte importante", a spus Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.