Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Florin Cîțu neagă tensiunile cu premierul Ciucă: 'Este cea mai bizară interpretare. Are susținerea PNL'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Nicolae Ciucă Cîțu Ciucă

Florin Cîțu afirmă că nu există o ruptură între el și premierul Ciucă, generată de evaluarea la care președintele PNL dorește să îi supună pe miniștrii liberali. Cîțu afirmă că orice evaluare se poate face și la guvern, remanierea fiind atributul premierului, însă PNL trebuie să-și facă propriile evaluări.

„Lucrurile cred că sunt foarte simple pentru toată lumea. Conducerea PNL este responsabilă pentru modul în care PNL se prezintă la guvernare, dar noi, cei care am fost aleși la congres, suntem responsabili și pentru rezultatele de la viitoarele alegeri. Deci datoria noastră este de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie. Ca să știi care sunt cei mai buni oameni trebuie să evaluezi. Evaluarea se face la partid. Nu știu de unde a apărut asta cu remanierea. Noi evaluăm membrii noștri și dacă nu sunt buni le spunem că nu sunt buni, că fac rău partidului.

În PNL nu există nimeni care să se țină de funcții. Dacă unul dintre ei vede că poziția sa afectează pe români, sunt sigur că se va da la o parte. Vreau mai multă comunicare. Nu sunt foarte mulți miniștri din partea PNL care să vorbească despre programul PNL.

Remanierea este atributul constituțional al premierului, dar miniștrii, premierul sunt susținuți de PNL. Niciodată nu voi fi de acord să mergem într-o direcție care îi va afecta pe cetățenii româniei. Am spus că sunt îngrijorat de faptul că avem prețuri mari, rata inflației este mare. Dacă depășit 10% inflație în martie, foarte greu vom aduce inflația în jos. Șomajul este în creștere, economia este în scădere, aștept măsuri. Sunt îngrijorat pentru că nu văd cum măsurile de astăzi vor duce la o revenire economică”, a declarat Cîțu.

Întrebat despre zvonurile referitoare la un război între el și Ciucă, Cîțu a respins o asemenea situație.

„Este cea mai bizară interpretare. Nu a fost o astfel de discuție. De ce să fie tensiuni? Conducerea PNL, BEX-ul, noi toți suntem evaluați de membrii PNL. Este datoria noastră să vedem unde sunt probleme și să le corectăm acum. Nu este nicio ruptură. Premierul are susținerea PNL”, a declarat Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.