Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Florin Cîțu vrea să copieze modelul din Coreea de Sud în privința testării: 'O să avem 10 milioane de oameni vaccinați la finalul lunii august'

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat la Digi24 că România o să atingă pragul psihologic de 10 milioane de oameni vaccinați în luna august. El se arată încântat de apetitul concetățenilor pentru vaccinare și spune că aceasta este singura soluție pentru a trece mai repede prin pandemie.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Dacă s-ar fi folosit formula nouă Bucureștiul ar fi ajuns mai repede la 3,7 la mie. Sunt de părere că datele trebuie lăsate la statistică. Obiectivul e să ne ocupăm de sănătate românilor. Nu a schimbat cu nimic niciun lucru noua formulă. Orice statistician știa că nu înseamnă nimic noua formulă.

În primele zile ale anului am văzut tendința de relaxare. Managerul de spital să mute paturi de ATI de la Covid la non-Covid: am spus că nu sunt de acord pentru că n-am trecut de pandemie.

Am reușit să ținem situația sub control când nu aveam paturi și măști.

Despre testare am o altă opinie. Trebuie să avem smart testing, ca în Coreea de Sud. Să identificăm persoanele care au intrat în contact cu o persoană cu un om confirmart.

Aceste măsuri anunțate doar ne mai țin la adăpost. Dar singura soluție e vaccinarea. Restul sunt măsuri care ne încetinesc cât de cât.

Românii arată un apetit pentru vaccinare. Avem și dozele. Sunt țări care ar vrea să se vaccineze dar nu-l au. O să avem 10 milioane de oameni vaccinați la finalul lunii august.

Încă nu sunt dozele. Ele o să fie în platformă, dar o să fie și oamenii se pot programa.

Evaluarea la Ministrul sănătății o fac la jumătatea anului”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.