Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Florin Iordache, către Tudorel Toader: Votanții PSD așteaptă să fim tranșanți. Cât să mai așteptăm OUG?

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), a declarat miercuri, la Parlament, că ministrul Justiției, Tudorel Toader are termen „ieri” pentru promovarea în Guvern a OUG pe codurile penale, completurile de 5 și protocoale și i-a transmis acestuia că electoratul PSD nu mai are răbdare.

Citește și: REACȚIA ALDE la scandalul din PSD. Variantă de lucru în coaliție .

`Avem niste decizii ale CCR care au deja doi ani de zile, niste oameni care sufera gratuit si degeaba pentru ca nu schimbam legislatia. Eu doream de la dl ministru sa ne precizeze foarte clar daca acele decizii ale CCR trebuie puse de indata in practica, daca acele deciziile ale CCR care vizeaza completurile de 5, protocoalele, codurile penale, dumnealui dorește să le pună în practică sau nu dorește să le pună în practică (...) Eu asteptam de la ministru sa ne dea o data limita pana la care va adopta articilele constitutionale, nu-i cerem altceva”, a spus Iordache.

Întrebat dacă a înțeles ceva din ce-a spus Toader în Parlament, social-democratul a răspuns: `Sincer, nu'.

Iordache a zis că nu crede că Toader a scris OUG de modificare a codurilor penale. „Sa le vad si eu scris si sa ajunga la noi, altfel nu pot discuta pe niste promisiuni”.

„Nu i-a cerut nimeni un pas înapoi. Oamenii pe noi ne-au votat si asteapta de la noi sa fim mult mai transanti si sa ne tinem de cuvant. Daca noi cand mergem acasa ne intalnim cu cei care ne-au votat asteptam de la ministrii asa cand exista o decizie sa fie pusa in practica. Atat”, a indicat Iordache.

Întrebat ce orizont de timp are Toader pentru OUG legate de completurile de 5 si protocoale, social-democratul a zis: „Ieri”.

„Atata timp cat avem niste decizii ale CCR cât mai așteptăm, domnișoară? Cat sa mai astept eu niste decizii, cand oamenii care ne-au votat se uita la noi cu incredere? Cei care m-au votat si au incredere in noi nu trebuie sa le punem in practica?”, a adăugat el.

El a spus ca trebuie transata problema in coalitie.

„Asteptam sa fie o discutie in cel putin 4-5, ca sa nu mai aruncam vina unul pe altul. deciziile sunt ale Guvernului si nu mai putem arunca ca un ministru spune, ca premierul nu face, si asa mai departe. E o decizie care trebuie transata odata. Nu le face, foarte bine, le facem in Parlament, dar sa nu mai asteptam, mii de romani asteapta sa facem dreptate”, a mai spus Iordache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.