Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO FOTO - Nava-ambulanţă Ocean Viking a salvat 29 de migranţi în Marea Mediterană

SOS MEDITERRANEE France / Facebook
salvare migranti

Ocean Viking, nava-ambulanţă închiriată de SOS Méditerranée, a salvat în noaptea de joi spre vineri 29 de migranţi aflaţi în pericol, "în regiunea malteză de căutare şi salvare", a anunţat într-un comunicat ONG-ul umanitar cu sediul în Marsilia (în sudul Franţei), relatează AFP.

Alerta a fost dată prin intermediul Alarm Phone, o linie telefonică pentru persoanele aflate în dificultate pe mare, linie gestionată de un ONG. Migranţii, "în primejdie pe mare timp de cinci zile", se aflau la bordul unei "ambarcaţiuni din fibra de sticlă improprie pentru navigaţie", potrivit ONG-ului, care asigură că "au trecut 20 de ore între prima alertă şi momentul în care Ocean Viking a găsit ambarcaţiunea semnalată în primejdie".

"Deşi aveau cunoştinţă de situaţie, autorităţile maritime nu au salvat oamenii rămaşi la bord şi supuşi condiţiilor meteo nefavorabile", notează ONG-ul, afirmând că "în timp ce Ocean Viking efectua evacuarea naufragaţilor, un elicopter maltez s-a rotit deasupra ambarcaţiunii şi o barcă de patrulare italiană era de asemenea prezentă la faţa locului, (dar) niciunul dintre acestea nu a asistat echipele SOS Méditerranée în căutări şi nici nu au sprijinit coordonarea".

ONG-ul precizează că autorităţile italiene au desemnat portul Bari pentru debarcarea persoanelor salvate, adică la două zile de navigaţie.

La începutul lunii ianuarie, mai multe ONG-uri internaţionale implicate în operaţiunile de salvare a migranţilor în Marea Mediterană au denunţat dorinţa guvernului italian de extrema dreapta "de a împiedica asistenţa persoanelor aflate în dificultate".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.