Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Freddie Mercury cântă o variantă inedită a piesei 'Time Waits for No One', într-un nou videoclip lansat de Universal Music

Metro
Freddie Mercury

Universal Music a lansat joi un videoclip pentru o variantă inedită a piesei “Time Waits for No One” interpretată de regretatul solist al trupei Queen, Freddie Mercury, anunță Variety, anunță MEDIAFAX.

Înregistrarea este realizată în perioada în care interpretul era în formă vocală maximă, în aprilie 1986, când artistul lucra pentru albumul ”Time”, cu producătorul și compozitorul Dave Clark. Vocea lui Mercury este acompaniată doar de pian într-o înregistrare complet diferită de cea difuzată în anii '80. Varianta lansată acum, la aproape 28 de ani de la moartea muzicianului a fost recuperată din arhive după ce Clark și-a amintit ce impresie copleșitoare i-a lăsat momentul înregistrării.

Citește și: Daniel Zamfir lansează NUCLEARA: Pe listele AEP sunt 700.000 de persoane în plus față de datele INS

“Dave Clark nu a uitat niciun moment acea interpretare oferită de Freddie Mercury la Studiourile Abbey Road în 1986. Sentimentul pe care l-a avut în timpul înregistrării, care «i-a făcut pielea de găină», nu s-a pierdut în tot acest timp și a vrut să asculte varianta originală a piesei cu vocea lui Freddie și pianul la care cânta Mike Moran. După multe căutări în arhivă pentru varianta fără cor, a reușit să o recupereze de pe bandă, în primăvara anului 2018”, au explicat cei de la casa de discuri.

”Colaborând cu pianistul de acum 33 de ani, Mike Moran, pentru o nouă înregistrare... Dave a produs piesa pe care își dorea să o readucă la viață, curățând cele 96 de piste ale înregistrării originale până a rămas una singură, vocea lui Freddie Mercury”, au arătat cei de la Universal.

Citește și: Doliu - Un cunoscut artist a murit în urma unui accident: 'A căzut de la fereastră'

Pentru videoclip, producătorul nu a vrut să folosească filmări deja cunoscute. Avea negativele unei filmări cu patru camere păstrate la Rank Laboratories din Pinewood. Timp de patru zile, materialul filmat a fost editat până când s-a ajuns la o formulă potrivită pentru a reda interpretarea lui Mercury.

Lansarea piesei vine într-un moment în care piesele Queen au revenit în atenția publicului larg după succesul peliculei “Bohemian Rhapsody”, care a ajuns filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, cu un total de 900 de milioane de dolari, premii Oscar, Globuri de Aur și BAFTA pentru Rami Malek, interpretul lui Mercury pe ecran.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.