Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Furtuna Eunice a făcut ravagii în Marea Britanie: Acoperişul O2 Arena din Londra, distrus de vânt

Sky News
o2 furtuna

Precipitaţiile sub formă de ninsoare provocate de furtuna Eunice au cauzat o serie de probleme pe drumurile din Scoţia. Centrul şi nordul ţării au fost afectate în mod deosebit, având loc întârzieri din cauza traficului îngreunat, iar unele drumuri au fost închise, informează BBC.

Furtuna Eunice a doborât la pământ un copac în centrul oraşului Bude, aceasta fiind doar una dintre pagubele produse de furtună în ultimele ore, conform news.ro.

Rafale de vânt cu o viteză de aproximativ 108 km/h lovit Insula Jersey, insulă situată pe Canalul Mânecii. Vânturile care băteau dinspre sud-vestul insulei au crescut în intensitate la primele ore ale dimineţii.

De asemenea, furtuna Eunice a lovit şi comitatul Dorset, unde s-au produs inundaţii.

Experţii au afirmat că furtuna Eunice a fost „una la 10 ani” în sudul Marii Britanii.

Din cauza vântului puternic, Castelul Mont Orgueil a fost închis publicului, însă Muzeul Jersey a rămas deschis.

Profesorul Liz Bentley, directorul executiv al Societăţii Regale de Meteorologie, a declarat că furtuna Eunice este „deosebit de puternică”.

Meteorologii au anunţat precipitaţii sub formă de ninsoare vineri după-amiază şi avertismente de gheaţă seara şi pe durata nopţii.

De asemenea, porţiuni din acoperişul O2 Arena din Londra au fost ''smulse'' după ce furtuna Eunice s-a abătut asupra capitalei britanice, informează DPA şi PA Media.

O parte din învelişul de culoare albă al arenei putea fi văzut fluturând în bătaia rafalelor puternice potrivit înregistrărilor publicate pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres.

Faimoasa construcţie, cunoscută iniţial drept Millennium Dome, găzduieşte evenimente de amploare precum concerte, dar şi restaurante, baruri, magazine şi un cinematograf.

Pe contul său oficial de Twitter, O2 este descrisă ca: ''Mai mult decât un simplu cort. Cea mai populară arenă pentru muzică şi divertisment''.

Ca parte din experienţa ''Up at the O2'', vizitatorii arenei au de asemenea prilejul de a urca pentru 90 de minute pe acoperiş pentru a vedea Londra de la înălţime.

După ce furtuna Eunice a lovit oraşul vineri dimineaţă, Mala Sharma, prezentă la ,faţa locului a declarat pentru agenţia PA news că a văzut porţiuni din cupolă deteriorate.

Aceasta a spus că ''tot mai multe fragmente sunt smulse'' adăugând că ''va fi o problemă de siguranţă pentru personale din vecinătate''.

Sharma a spus că s-a întâmplat ''chiar în faţa ochilor mei'' şi că distrugerea a ''început cu o bucată'', după care ''o porţiune mai mare'' din acoperişul cupolei a fost smuls.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.