Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Garry Kasparov, răspunsuri la întrebările STIRIPESURSE.RO: 'Am un mesaj pentru președinții lumii libere, în special pentru Biden'

Garry Kasparov

STIRIPESURSE.RO l-a provocat pe cel mai mare șahist al lumii, legendarul Garry Kasparov, să răspundă la întrebări legate de situația politică din Rusia.

Kasparov, prezent la București pentru a deschide turneul Superbet Chess Classic Romania 2021, din cadrul Grand Chess Tour, a vorbit despre situația politică din Rusia. Kasparov le transmite președinților lumii libere, îndeosebi lui Joe Biden, să ia măsuri împotriva lui Vladimir Putin și este deranjat de summitul celor doi ce urmează a avea loc în Elveția. În opinia lui Kasparov, întâlnirea dintre cei doi lideri nu face altceva decât să îl legitimeze pe președintele rus.

Totodată, Kasparov a declarat, la întrebarea STIRIPESURSE.RO, despre protestele din Rusia, că ele nu vor avea putere, câtă vreme puterea lui Vladimir Putin nu este slăbită.

Cristi Șelaru: Aveți un mesaj pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, dată fiind situația politică actuală din Rusia?

Garry Kasparov: Nu știu ce face președintele Putin, știu de dictatorul din Rusia. Dacă îi spui președinte, îi acorzi credibilitate în sistemul politic, fapt folosit fals în Rusia pentru a-și pune lacheii în posturi cheie. N-am niciun sfat pentru acesta. Sper ca într-o zi să fie adus în fata justiției pentru infracțiunile pe care le-a comis. Sunt sigur că atunci când se va prăbuși el, se va prăbuși și sistemul, pentru că n-o să-l ajute nimeni, toți vor dori să îl vadă cum este tras la răspundere.

Am, însă, un mesaj pentru președinții lumii libere, în special pentru domnul Biden: acționați cum trebuie ca să dați dovadă de hotărâre a lumii libere și nu faceți pe plac dictatorilor. Sunt îngrijorat de summitul care urmează (n.r. întâlnirea din Elveția dintre Putin și Biden), pentru că este clar că e o presiune pe credibilitatea dictatorului rus. Nu e nicio surpriză că au fost două atacuri asupra infrastructurii americane. America se gândește, încă cum să acționeze. Le doresc liderilor europeni să nu se prefacă, nu  s-a schimbat nimic. Asta înseamnă mai mulți bani pentru lacheii săi.

Cristi Șelaru: Ce le transmiteți rușilor care protestează împotriva lui Vladimir Putin?

Garry Kasparov: Cei care au curaj și protestează în Rusia merită sprijinul și respectul nostru. Știm că dacă regimurile nu sunt slăbite, partea de protest are puține șanse succes. Putin are suficiente resurse și  poate cumpăra fidelitatea serviciilor de informații sau armata. Știm campania sa de teroare prin care menține instabilitatea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.