Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Golful Mexic: furtuna tropicală Laura s-a transformat în uragan

furtuna

Furtuna tropicală Laura s-a transformat marţi în uragan în Golful Mexic, fiind însoţită de vânturi cu viteze de 120 km/h şi ameninţând zona de coastă a SUA, a anunţat Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Laura urmează să crească în intensitate pe măsură ce se va apropia miercuri de coastele de sud-vest ale statului Louisiana şi de o parte din Texas, au precizat meteorologii.

NHC, cu sediul la Miami, a avertizat în legătură cu unele creşteri bruşte ale nivelului apelor şi inundaţii în anumite zone din Texas, Louisiana şi Arkansas.

Laura "urmează să atingă zona de uscat ca uragan de categoria a 3-a. Asiguraţi-vă că sunteţi pregătiţi, că aveţi la îndemână ceea ce este necesar şi că urmăriţi ştirile locale pentru a fi informaţi", a scris pe Twitter John Bel Edwards, guvernatorul Louisiana, în atenţia locuitorilor statului.

Furtuna a provocat ploi abundente şi inundaţii în Haiti şi Republica Dominicană, unde au murit cel puţin 24 de persoane.

În Cuba, furtuna Laura a provocat pagube materiale, însă niciun deces.

Sezonul uraganelor în Atlantic, care durează oficial de la 1 iunie până la 30 noiembrie, se anunţă a fi deosebit de intens în acest an, NHC anunţând că se aşteaptă la 25 de depresiuni tropicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.