Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO GRAV ACCIDENT feroviar în Portugalia: Zeci de victime, după o coliziune între un tren de mare viteză şi un vehicul de întreţinere

UPDATE

O coliziune între un tren de mare viteză şi un vehicul de întreţinere a şinelor în centrul Portugaliei s-a soldat vineri cu cel puţin doi morţi şi 37 de răniţi, a anunţat Autoritatea naţională de protecţie civilă (CNOS), relatează Reuters şi AFP.

Un purtător de cuvânt al CNOS a declarat pentru Reuters că două elicoptere medicale, precum şi peste 160 de salvatori, inclusiv pompieri, se află la locul accidentului.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

La bordul trenului Alfa Pendular, cel mai rapid din Portugalia, se aflau 212 persoane, a precizat purtătorul de cuvânt. El a adăugat că dintre cei 37 de răniţi, 30 au răni minore şi şapte sunt răniţi grav.

Accidentul feroviar s-a produs în oraşul Soure, la circa 30 km de oraşul Coimbra, din centrul ţării. Primarul oraşului Coimbra, Mario Nunes, a declarat că cei doi oameni care au murit lucrau la şine când s-a produs coliziunea.

Citește și: Reduceri de 20%! Wizz Air oferă discount la toate zborurile către aceste țări

Mecanicul este printre cele şapte persoane cu răni grave şi a fost transportat de urgenţă la spital, a relatat canalul de televiziune SIC.

Accidentul de tren s-a produs în jurul orei locale 15.30 (14.30 GMT), potrivit AFP. Trenul de mare viteză Alfa Pendular efectua o cursă între Lisabona şi Braga, trecând prin Coimbra şi Porto.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect

Un purtător de cuvânt al Comandamentului districtual de operaţiuni de asistenţă din Coimbra a declarat că în apropiere de locul coliziunii a fost înfiinţat un spital de campanie.

UPDATE

Într-o postare pe site-ul său oficial, preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, îşi exprimă "regretul pentru gravul accident feroviar" şi transmite "sincere condoleanţe" rudelor şi apropiaţilor victimelor.

Citește și: Doi ani de la violențele din Capitală! Grupul Diaspora Pentru România anunță un nou protest

Știrea inițială

O coliziune între un tren de mare viteză şi un vehicul de întreţinere în centrul Portugaliei s-a soldat vineri cu cel puţin doi morți şi 50 de răniţi, informează canalul de televiziune SIC, preluat de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului districtual de operaţiuni de asistenţă din Coimbra, oraş aflat în apropierea locului unde a avut loc coliziunea, a declarat pentru Reuters că există "mai mulţi răniţi" dar a refuzat să confirme decesul vreunei persoane.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

La bordul trenului Alfa Pendular, cel mai rapid din Portugalia, se aflau 240 de persoane, a precizat purtătorul de cuvânt.Mai multe maşini ale serviciilor de urgenţă, inclusiv de pompieri, se îndreaptă spre locul coliziunii, a mai spus purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.