Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Guvernul trimite un avion, în Germania, pentru a-i repatria pe muncitorii sezonieri: 'E vorba de 250 de români'

Agerpres
muncitori sezonieri

Oana Darie, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat, marți seară, la TVR, că s-a luat în calcul un zbor charter pentru a aduce în țară muncitorii români care vor să se întoarcă în țară.

Aproximativ 250 de muncitori au protestat, marți, la Bonn, în fața consulatului român, după ce au fost dați afară de la o fermă care a intrat în insolvență. Muncitorii au spus că au muncit și o lună de zile pentru 300 de euro și au cerut autorităților române să-i ajute să se întoarcă în țară.

"E o situație pe care o cunoaștem. Acest grup a avut un dialog cu reprezentanții consulatului. A fost facilitată o conversație telefonică cu ministrul Muncii. E vorba de 250 de români care lucrau într-o fermă. Această fermă a intrat în insolvență, deci este o situație excepțională.

Citește și: Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene! Numire controversată a lui Ludovic Orban

Aproape jumătate vor să r[mână acolo, iar pentru aceștia se vor găsi locuri de muncă alternative. Apoi, se fac demersuri pentru un zbor charter pentru cei care vor să întoarcă în România. Acum ferma este condusă de un judecător sindic care ne-a transmis că principala prioritate va fi plata drepturilor salariale", a spus purtătorul de cuvânt al MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.