Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Haos la Seul: Ploile torențiale au întrerupt curentul electric și au inundat drumurile și metrourile. Șapte persoane au murit

https://ro.yourtripagent.com/
baruri seul

Cel puțin șapte persoane au murit în capitala sud-coreeană Seul și în împrejurimi, au anunțat marți autoritățile, după ce ploile torențiale au întrerupt curentul electric, au provocat alunecări și au inundat drumurile și metrourile, potrivit Reuters.

În partea de sud a Seulului au căzut peste 100 mm de ploaie pe oră la sfârșitul zilei de luni, iar în unele părți ale orașului au căzut 141,5 mm de ploaie, cea mai mare cantitate de precipitații din ultimele decenii, potrivit Administrației Meteorologice Coreene (KMA).

Precipitațiile acumulate în Seul de la miezul nopții de luni se ridicau la 420 mm, iar marți sunt prognozate mai multe ploi, conform Mediafax.

În cartierul de lux Gangnam, unele clădiri și magazine au fost inundate și au rămas fără curent electric, în timp ce mașini, autobuze și stații de metrou au fost blocate din cauza apei.

Cel puțin cinci persoane au murit în Seul și alte două în provincia vecină Gyeonggi până marți dimineață, a anunțat Comandamentul central de combatere a dezastrelor. Patru oameni au murit după ce au fost prinși în clădiri inundate, o persoană a fost electrocutată, alta a fost găsită sub dărâmăturile unei stații de autobuz, iar ultima a murit într-o alunecare de teren, a precizat comandamentul. De asemenea, cel puțin nouă persoane au fost rănite, în timp ce șase au fost date dispărute.

Sediul central a ridicat alerta de criză la cel mai înalt nivel și a cerut instituțiilor să își adapteze orele de lucru. Președintele Yoon Suk-yeol a prezidat o reuniune de urgență, ordonând autorităților să se concentreze pe prevenirea victimelor și pe controlul și recuperarea rapidă ale zonelor inundate.

KMA a emis avertismente de ploi abundente valabile în capitală și în zona metropolitană de 26 de milioane de locuitori, precum și în părți din provinciile Gangwon și Chungcheong. Meteorologii se așteaptă ca precipitațiile abundente pentru partea centrală a țării să continue cel puțin până miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.