Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini inedite cu doi pui de zimbru care se joacă pe un platou din Caraș-Severin

captură video
zimbri

Angajatul unei rezervații naturale din județul Caraș-Severin a filmat momentul în care doi pui de zimbru se joacă. Cei doi imită mișcările de luptă ale adulților, ceea ce înseamnă că populației de zimbri din zonă îi merge bine, spun specialiștii, conform mediafax.ro.

Pui au câteva luni și se joacă pe un platou din Ocolul Silvic Teregova.

„O hârjoneală simpatică între doi pui de zimbru veniți pe lume în această primăvară, filmați cu măiestrie de colegul nostru Petru Stoicănescu, pe un fond cinegetic administrat de Romsilva - Ocolul Silvic Teregova, Direcția Silvică Caraș Severin. După cum se poate observa, zimbrilor din Armeniș le merge tare bine, un semn că, după aproape 6 ani de când a fost inițiat proiectul de repopulare cu zimbri a Carpaților de Sud-Vest, de către Rewilding Europe și WWF-România, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Silvicultorii români au reintrodus specia în România în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna locală. Treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

Potrivit Romsilva, în prezent în Munții Țarcu există cea mai mare populație de zimbri liberi, peste 100 la număr. Cel puțin 50 de zimbri sunt și în Parcul Natural Vânători Neamț. Zimbrii fie se nasc în libertate, fie sunt eliberați în sălbăticie în cadrul unor programe întocmite de specialiști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.