Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini spectaculoase și rare cu o pisică salbatică ieșită la vânătoare într-o pădure din Caraș Severin

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Imagini nocturne cu o pisică sălbatică ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului au fost realizate cu ajutorul unei camere Romsilva montată în sălbătici, anunță MEDIAFAX

O cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva în pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au surprins o pisică sălbatică ieșită la vânătoare. Sunt imagini nocturne care arată un animal solitar, văzut foarte rar de oameni.

Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, iar lungimea cozii este de cel mult 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Citește și: SUA au luat decizia care provoacă ALERTĂ la Beijing: președintele Chinei amenință cu războiul

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

În interior se găsesc 672 de specii, din care 80 sunt protejate de convenții internaționale, precum lupii și râșii, jderii, pisicile sălbatice, mistreții, cerbii și căprioarele. De asemenea, în parc sunt numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.