Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Imagini TERIFIANTE din războiul azero-armenian! Unitate militară, atacată cu o rachetă din avion: toți militarii au sărit în aer

Atac Azerbaidjan, rachetă

Armata din Azerbaidjan a eliberat imagini video terifiante, în care se vede cum sunt atacați cu o rachetă soldații din Armenia. În imaginile video apar aproximativ 20 de soldați cum sunt loviți de o rachetă, mașina lor fiind aruncată și ea în aer. Nu este încă foarte clar în ce zonă de pe front a fost realizat atacul.

Citește și: VIDEO -INFOGRAFIC - Războiul dintre Azerbaidjan și Armenia escaladează: orașul Karabakh a fost supus unui bombardament nimicitor! Sunt folosite drone turcești

Ultima hartă a războiului, cu zonele de pe front, pentru perioada 27-28 septembrie, arată lupte în zone precum Murovdag, Talysh, Mardakert, Fuzuli și Jabrayil.

Nagorno-Karabakh este parte din Azerbaidjan, dar populația este majoritar armeană. Uniunea Sovietică a văzut o creștere a tensiunilor în anii 1980, Nagorno-Karabakh a votat să devină parte din Armenia – provocând un război care a luat sfârșit în 1994.

De atunci, Nagorno-Karabakh a rămas parte din Azerbaidjan, dar este controlată de separatiștii etnici armeni susținuți de guvernul Armean. Negocierile peste decenii, mediate de puterile internaționale, n-au adus rezultate de pace sau un tratat.

Citește și: Imagini EMOȚIONANTE din războiul dintre Azerbaidjan și Armenia: o fetiță se roagă, la geamul apartamentului, pentru încetarea războilui

Armenia este majoritară o țară creștină în timp ce Azerbaidjanul este musulmană. Turcia are legături strânse cu Azerbaidjanul, în timp ce Rusia este un aliat cu Armenia – dar are, de asemenea, relații bune cu Azerbaidjanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.