Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - În Israel se poate! Va face la fel Florin CÎțu? Campanie FABULOASĂ de vaccinare făcută de Benjamin Netanyahu

campanie benjamin

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, se implică activ în campania de vaccinare împotriva Covid-19. Și nu doar prin mesaje pe Facebook/Twitter, discursuri plictisitoare ținute la televizor sau îndemnuri repetate, ci printr-un clip video extrem de haios și informativ.

În filmarea de 1 minut și 36 de secunde liderul Israelului își joacă propriul rol. El îi cheamă pe oameni să se vaccineze, iar dintr-o dată apar personaje care mai de care mai excentrice (un clovn, un animal, un tânăr etc. ).  Oficialul combate informațiile false și le răspunde tuturor speculațiilor vehiculate de aceste personaje, în fond zvonuri din mediul online: că se va schimba ADN-ul dacă ne vaccinăm, că nu sunt sigure vaccinurile, că exsistă interese ascunse ș. a.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Israelul a dus o campanie intensă de vaccinare încă de la început, iar vaccinarea se făcea chiar și pe stadioane. Premierul Benjamin Netanyahu a primit doza de vaccinare în direct.  Țara i-a prioritizat pe cei cu vârsta de peste 60 de ani, de asemenea, a permis vaccinarea generației tinere - dacă așteaptă în afara centrelor de injecție până la sfârșitul zilei, tocmai pentru a nu se pierde dozele rămase în plus.

Combaterea fake-news-urilor

Pe măsură ce a început campania de vaccinare, Israelul a anunțat că a cerut Facebook să ia jos patru pagini care răspândeau conținut anti-vaccin. Facebook s-a conformat cererii, eliminând ceea ce ministerul justiției din Israel a descris drept „conținut deliberat mincinos conceput să inducă în eroare cu privire la vaccinurile împotriva coronavirusului”. Știrile false au inclus afirmații false că vaccinurile ar fi folosite pentru a planta diverse obiecte în corpurile oamenilor, a le otrăvi sau a le supune unor experimente medicale. Firma americană a confirmat că patru grupuri de limbă ebraică au fost eliminate în cadrul unei politici împotriva „răspândirii dezinformării cu privire la vaccinuri”.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Mindset militar

Înconjurată mult timp de dușmani, Israelul se mândrește cu încrederea în sine, idee promovată de Netanyahu încă de la primul său mandat de prim-ministru în anii '90. „Este într-adevăr tratat ca un război și Israelul are experiență în lupte”, așa cum a spus Allon Moses, expert în boli infecțioase. Aproximativ 700 de rezervați militari au fost recrutați pentru a ajuta la efortul de vaccinare „pentru a face operațiunea mai eficientă”, spun forțele armate.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.