Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Încă o legendă a cinematografiei a murit

mica sirena

Actorul american Samuel E Wright, care a dat viaţă crabului Sebastian în lungmetrajul animat „Mica sirenă/ The Little Mermaid” şi a făcut parte din distribuţia originală a spectacolului „Jesus Christ Superstar”, a murit la vârsta de 74 de ani.

Wright este şi cel care cântă, în filmul din 1989, melodia „Under The Sea” premiată cu Oscar, iar ulterior a interpretat pe Broadway rolul Mufasa în producţia „The Lion King”.

Printre rolurile sale se numără cel al muzicianului jazz Dizzy Gillespie în filmul „Bird” al lui Clint Eastwood.

Disney a marcat decesul actorului cu un panou-tribut „The Lion King” la New York, informează Agerpres.

Născut în 1946, în Camden (Carolina de Sud), Samuel E Wright a făcut parte din distribuţia originală a spectacolului „Jesus Christ Superstar” (1971) de pe Broadway. L-a înlocuit pe Ben Vereen în musicalul „Pipiin” şi a primit o nominalizare la premiile Tony, în 1984, pentru rolul din „The Tap Dance Kid”. O a doua nominalizare la Tony a primit-o în 1998, pentru rolul regele Mufasa în „The Lion King”, versiunea de scenă a filmului Disney din 1994.

Dar este cunoscut la nivel global pentru că a dat voce personajului Sebastian, rol reluat în serialul TV „Little Mermaid” şi în alte animaţii derivate.

„Sebastian mi-a dat ce mi-am dorit mereu ca actor, şi asta este nemurirea”, a declarat el în 1991 pentru Entertainment Weekly. „În ceea ce mă priveşte, din acest motiv sunt în industria asta. Vreau ca toată lumea să mă iubească, să îşi amintească de mine mereu”.

Potrivit familiei actorului, Wright a murit pe 24 mai, în casa lui din Walden (New York), după o luptă de trei ani cu un cancer de prostată.

Hudson Valley Conservatory, co-fondat de Wright în Walden în 1994, a spus că el a fost „iubit lider şi mentor”.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.