Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incendiu puternic la un adăpost de animale: au ars 125 de tone de furaje - Primele indicii arată că focul a fost pus intenționat

Facebook
incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un adăpost de animale din comuna Baia, județul Suceava. Au ars 125 de tone de furaje și au murit șase oi și un cal. Primele indicii arată că focul a fost pus intenționat.

Militarii Detașamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Baia și Cornu Luncii, au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și un excavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Baia, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor, ardeau generalizat construcția din lemn a adăpostului și depozitul de furaje în aer liber.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 450 mp și furajele depozitate în baloți pătrați (circa 4.000 de bucăți) și rotunzi (circa 60 de bucăți), pe o suprafață de aproximativ 150 mp. În total au ars circa 125 de tone de plante furajere.

În incendiu au murit șase oi și un cal.

„Deși focul a fost localizat repede, operațiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse. Astfel, misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susținut”, spun reprezentanții ISU Suceava.

Nu s-au înregistrat victime omenești.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.