Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Interimar la Justiție, Lucian Bode îi dă lecții remaniatului Stelian Ion: 'Cu siguranţă voi aviza acest proiect'

facebook.com
Lucian Bode

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat că se va consulta, joi seară, cu specialiştii de la Ministerul Dezvoltării în ceea ce priveşte proiectul de act normativ privind Planul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". "Cu siguranţă voi aviza acest proiect", a afirmat Bode, precizând că Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe privind legalitatea actului, nu în ce priveşte oportunitatea.

"În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari, ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de Ministerul Dezvoltării, cu specialiştii, cei care au iniţiat acest proiect de act normativ şi cu siguranţă voi aviza acest proiect", a declarat, joi seară, Lucian Bode.

Citește și: VIDEO Lucian Bode, despre prietenia cu șeful DNA: 'Este un prieten din tinerețe, cu care am jucat fotbal și cu care sunt și vecin'

Potrivit acestuia, procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică şi aşa trebuie să rămână.

"Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor, despre oportunitatea unui program sau unei măsuri guvernamentale deciziile sunt luate atunci când construieşti programul de guvernare, când stabileşti politicile publice sau direcţiile de acţiune. Ministerul Justiţiei se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea uni proiect de act normativ, şi nu pe oportunitate", a subliniat el.

Citește și: VIDEO Lucian Bode a anunțat ce NU VA FACE în calitate de ministru interimar al Justiției

Programul ”Anghel Saligny” privind alocarea de fonduri în valoare de 50 de miliarde de lei comunităţilor locale, se află la originea scandalului din coaliţie soldat cu revocarea lui Stelian Ion - acuzat că nu a avizat actul normativ referitor la acest program - din funcţia de ministru al Justiţiei, postul său fiind preluat de Lucian Bode, ca interimar.

Executivul va avea o şedinţă vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a întrunirii ar putea fi inclus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind programul de investiţii „Anghel Saligny”, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro. Miniştrii USR PLUS nu vor participa la întrunirea Guvernului, ci doar la şedinţa coaliţiei de la ora 18.00, au precizat surse din partid, pentru News.ro.

Citește și: ALERTĂ - Ministrul interimar al Justiției oprește procedura de selecție a procurorilor cu funcții de conducere .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.