Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO FOTO - Invitații ajung devreme la Westminster Abbey pentru încoronarea regelui Charles, în timp ce criticii monarhiei se adună în Trafalgar Square

The Guardian
incoronare

Marea Britanie organizează sâmbătă încoronarea Regelui Charles al III-lea, printr-o ceremonie fastuoasă, prima din ultimele şapte decenii, care va marca un moment ce intră în istorie.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în urmă cu aproape opt luni, la 8 septembrie 2022. Dar încoronarea este o zi simbolică, care combină o slujbă religioasă şi fastul unei tradiţii britanice, unice în lume.

Primii oaspeți au început deja să sosească sâmbătă dimineață pentru a-și ocupa locul în Westminster Abbey. Având în vedere că la Londra nu era încă 8 dimineața și procesiunea nu începe până la ora 11, invitații vor avea timp din belșug să stea de vorbă.

content-image

Protestatarii anti-monarhie s-au adunat la Trafalgar Square, aproape de locul unde va trece procesiunea de încoronare în timp ce se îndreaptă spre Westminster Abbey.

content-image

Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea aflat în dezacord cu familia regală, şi Andrew, fratele regelui deja privat de angajament public, nu vor avea niciun rol oficial la încoronare, a confirmat sâmbătă Palatul Buckingham, transmite AFP, citat de Agerpres.

Mesajul Arhiepiscopului de Canterbury

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a spus că încoronarea reprezintă „o reflectare puternică și sărbătorire a cine suntem astăzi, în toată minunata noastră diversitate”.

„Încoronarea Regelui Carol al III-lea și a Reginei Camilla promite să fie o ocazie frumoasă, veselă și istorică”, a spus arhiepiscopul. „Oamenii se pot aștepta cu siguranță să fie loviți de măreția și minunea sacră a slujbei, dar și să fie invitați să facă o pauză și să reflecteze. Să reflectăm asupra trecutului nostru, viitorului nostru și, în timp ce ne rugăm pentru noul nostru suveran, asupra propriilor noastre vieți și asupra modului în care și noi suntem chemați să-i slujim pe alții. Acest serviciu ajunge adânc în istoria creștină a națiunii noastre. De la actul străvechi și sacru al ungerii monarhilor, până la utilizarea Evangheliilor Sfântului Augustin din secolul al VI-lea, slujba ne va lega într-un mod profund de povestea noastră națională”.

Arhiepiscopul a adăugat: „Dar aceasta nu este doar istorie: sper că slujba le oferă oamenilor ocazia de a auzi cuvintele vii ale lui Dumnezeu, care aduc vești bune pentru fiecare persoană din fiecare generație. Așa că mă voi ruga ca toți cei care participă la acest serviciu – în mănăstire, în toată țara și nu numai – să găsească înțelepciune străveche și speranță nouă. Mă rog să ne inspire pe toți, la fel ca Regele și Regina, să ne trăim viața în slujba celorlalți.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.