Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Iohannis transmite semnalul privind modificarea Constituției: 'Vrem președinte ales de Parlament cu activitate mai degrabă protocolară?'

Inquam Photos / Casian Mitu
klaus iohannis siret

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că este de acord cu modificarea Constituției, însă în anumite condiții speciale. Oficialul de la Cotroceni este de părere că „ghidul” după care funcționează statul român trebuie îmbunătățit.

„Cred că după atâția ani e nevoie de o îmbunătățire a Constituției, o modernizare. Însă nu-mi doresc să cădeți în capcana discuțiilor de dragul discuțiilor. E o discuție extrem de atractivă pentru scenarii. Până nu avem un draft e greu de comentat.

Da, sunt chestiuni pe care trebuie să le lămurim. Se vehicula noțiunea alegerilor anticipate. Trebuie să vedem cine dizolvă Parlamentul, ce înseamnă alegerile anticipate...

În practică nu mai funcționează unele noțiuni. Un ministru stă interimar 45 de zile, dar dacă criza politică durează 145 de zile, ce facem? Dizolvăm Guvernul?

Chiar poziția președintelui există de când am scăpat de comunism: vrem președinte ales de Parlament cu activitate mai degrabă protocolară sau un președinte ales de oameni cu puteri depline?

Aceste chestiuni nu se vor tranșa prin media sau rețele sociale. Aceste discuții se vor tranșa doar prin discuții politice. Discuțiile o să ducă la învolburare.

Da, e nevoie de anumite schimbări. Da, e nevoie de discuții așezate, cu finalitate să facă să funcționeze statul mai bine”, a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.