Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Iranul sfidează mapamondul în continuare: a inaugurat o rachetă balistică cu rază de acțiune de 1000 km și spune că are o fabrică subterană

racheta iran

Gărzile revoluționare din Iran au inaugurat o nouă rachetă balistică de suprafață cu o rază de acţiune de 1.000 km, a anunțat joi agenția semi-oficială de ştiri Fars, ignorând cererile occidentului ca Teheranul să-și oprească programul nuclear, relatează Reuters potrivit Mediafax.

Citește și: Șeful comandamentului armatei americane pentru America Latină spune că soldații din Venezuela 'mor de foame, dar rămân periculoși'

Fars a publicat imagini ale unei fabrici de rachete subterană numită "oraș subteran", spunând că racheta "Dezful" a fost o versiune a rachetei Zolfaghar care are o rază de 700 km și o ogivă nucleară de 450 kg (992 lb).

Iranul anunţă că are rachete cu o rază de până la 2000 km, ceea ce pune Israelul și bazele militare americane din regiune la raza sa de acţiune.

UE a intensificat criticile privind programul de rachete balistice al Iranului, în timp ce blocul se angajează să menţină acordul nuclear dintre Iran și marile puteri din 2015.

O rezoluție a ONU din 2015 care consacră acordul nuclear "a cerut" Iranului să se abțină până la opt ani de la fabricarea de rachete balistice concepute pentru a furniza arme nucleare.

Președintele SUA, Donald Trump, a părăsit anul trecut acordul nuclear și a reimpus sancțiuni Iranului. UE a încercat să salveze acordul nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.