Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Italia a trimis, în România, 13 infractori extrem de periculoși, dar Tudorel Toader spune că ei sunt din Danemarca

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a anunţat marţi pe contul său de Facebook că trimite în România 13 deţinuţi condamnaţi pentru violenţă sexuală, crimă, exploatare şi trafic de persoane, tâlhărie, şantaj şi proxenetism. Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă că aceştia au fost preluaţi, urmând să fie încarceraţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

"Un zbor Roma-Bucuresti duce 13 deţinuţi înapoi în România, condamnaţi pentru viol, omor, ţinere în sclavie, tâlhărie, tăinuire, sechestrare de persoană, proxenetism! Sunt fericit că şi pe acest front realizăm ceea ce am promis. Criminalii străini găzduiţi în puşcăriile noastre trebuie să execute pedeapsa în ţara lor de origine", a scris ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, pe pagina sa de Facebook, adăugând la sfârşit hashtagul „#de la vorbe la fapte”(#dalleparoleaifatti).

Citește și: Liviu Dragnea își taxează propriii subalterni: Greșeală impardonabilă!

Salvini este liderul Ligii Nordului, partid anti-imigraţie aflat în coaliţia de guvernare în Italia.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, în vederea continuării executării pedepselor privative de libertate aplicate în baza mandatelor de executare, în ţara de origine, Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă preluarea acestora în cursul zilei de astăzi, 02.04.2019, urmând a fi desfăşurate demersurile necesare în vederea încarcerării la Penitenciarul Bucureşti-Rahova", a precizat ANP.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a catalogat drept o dovadă a capacității Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) de a asigura condiții corespunzătoare de executare a pedepselor faptul că un număr de 13 deținuți au fost aduși marți cu avionul, dar nu din Italia, ci din Danemarca.

"Faptul că 13 au fost aduși, din Danemarca i-am adus pe toți, noroc că nu erau mulți, este încă o dată dovada a capacității sistemului ANP-ului din România de a asigura condiții corespunzătoare la standarde europene de executare a pedepsei", a declarat Tudorel Toader, la Parlament.

Citește și: Răbufnire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan! ‘Nu se poate!’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.